Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

31 maj 2022 | 21:30

Säsongen är inte slut! Det kommer mer "Stranger Things" redan i sommar

"Stranger Things" fjärde säsong är Netflix mest populära någonsin, med hela 287 miljoner streamade timmar under de tre första dagarna efter premiären.
Vi har visserligen skrivit om det förut, men Netflix har alltså valt att frångå från sättet man släppt de tre tidigare "Stranger Things"-säsongerna - när samtliga avsnitt släppts på en gång. Den här gången valde man att släppa sju av säsongens totalt nio avsnitt den 27 maj, för att sedan släppa två extra långa avnitt som får avsluta säsongen den 1 juli.
 
Och nu tänker du troligtvis, men för fan - vad ska vi med två futtiga avsnitt i juli till? Varför kunde vi inte bara ha fått hela säsongen på en gång? Ja, det är givetvis en rimlig tanke och frågeställning att ha. Och sanningen ligger väl troligtvis i att Netflix mer än gärna sprider ut "Stranger Things" på två olika kvartal (Q2 och Q3) för att få extra buzz kring serien under två perioder istället för under bara en enstaka helg. En annan är nog att man genom detta kommer kunna kvalificera sig till Emmygalan både i år och nästa år (eftersom brytdatumet för detta ligger den 31 maj). Och faktumet att hela 287 miljoner timmar av den fjärde säsongen (ett nytt rekord hos Netflix, som nu puttar ned "Familjen Bridgertons" andra säsong från tronen) redan har hunnit streamas världen över, lär nog betyda att Netflix känner sig ganska nöjda med sitt beslut.
 
Det åttonde avsnittet kommer att klocka in på 85 minuter - medan säsongsfinalen kommer att bli det överlägset längsta "Stranger Things"-avsnittet hittills med sina 2,5 timmar. Det handlar med andra ord inte om två korta avsnitt på 45 minuter vardera här, utan det finns gott om tid att knyta ihop den fjärde säsongens många olika sidoberättelser till ett riktigt maffigt avslut.
 

Hur tror du säsongen kommer sluta? Häng med i diskussionerna!

 
Large 2405bf027584b50b598df3de6ac45a52 a476c001 210712 r21i.01695527
 
För egen del gillade jag exempelvis hur Netflix gjorde event av de tre "Fear Street"-filmerna förra sommaren, som alla hängde ihop och berättade en mer eller mindre sammanhängande historia över några olika helger. Eller för den delen hur HBO släppt ett avsnitt i veckan sedan man drog igång prestige-tv-tittandet för 25 år sedan. Det hinner helt enkelt bli mer diskussion och spekulation kring vad som ska komma, när alla är mer eller mindre i fas!
 
Om du har sett klart de sju senaste "Stranger Things"-avsnitten och är redo för lite spekulation om hur säsongen kan tänkas sluta i juli - och även läsa vilka delar jag själv uppskattade... och verkligen inte gillade. Så finns allt det samlat här:
 

Läs också: Här är allt jag älskade och hatade i den nya "Stranger Things"-säsongen (och hur jag tror att det kommer sluta!)

| 31 maj 2022 21:30 |