Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

4 juni 2022 | 13:00

"Stranger Things"-skaparna ber fansen om ursäkt för sitt misstag

"Det var uppenbarligen ett misstag, vi är ledsna för det. Vi ber om ursäkt till fansen."
"Stranger Things"-skaparna och bröderna Matt och Ross Duffer ställde upp på en lång och ärlig intervju hos Variety om den första delen av "Stranger Things" fjärde säsong. Och när frågan kom till en tillsynes oskyldig scen i det andra avsnittet under den fjärde säsongen, där kameran visar en almanacka med datumet 22 mars - så har uppmärksamma fans undrat om skaparna inte har glömt något?
 
Under den andra säsongen säger nämnligen Joyce (Winona Ryder) att Wills födelsedag är den 22 mars. Vilket betyder att antingen har skaparna glömt bort datumet... eller så struntade bara alla karaktärer att gratulera Will på hans födelsedag i serien. Svaret på frågan är givetvis enkelt, men lite skämmigt:
 
 
Matt: Det ärliga svaret på detta är, precis som karaktärerna i serien, så glömde vi också bort Wills födelsedag. Så frågan är nu huruvida vi får flytta på den eller om vi bara låter det vara väldigt sorgligt.
 
Ross: Oh, herregud. Jag vill nästan inte att du ska skriva det här, eftersom du kommer att sätta oss i trubbel med fansen för att vi glömde hans födelsedag. Det var sex år sedan jag skrev det datumet!
 
Matt: Du vet hur George R.R. Martin har någon - alltså, hans berättelse är mycket större - och Stephen King har också någon som håller koll på sånt där. Vi behöver det. Vi har inte det. Så Ross och jag, mitt minne är inte toppen, men vi älskar Will och jag vill inte att folk ska tro att vi inte älskar Will eftersom vi glömde - för det gör vi! Men nu när vi nämnt Dustins födelsedag den här säsongen, så är vi i alla fall försiktiga med att folk inte glömmer den...
 
 
Ross: Här är vad jag tänker. Jag tänker att vi får göra en George Lucas av det hela. 
 
Matt: Vi tänker att hans nya födelsedag får vara den 22 maj, eftersom "maj" kan passa in i Winonas mun när Joyce säger datumet för Wills födelsedag. Så på det sättet skulle vi kunna George Lucasifiera den här situationen. 
 
Ross: För det skulle ju annars betyda att hans egen mamma glömde hans födelsedag. Det är för elakt. Det var uppenbarligen ett misstag, vi är ledsna för det. Vi ber om ursäkt till fansen.
 
Matt: Och speciellt till Will! Det var inte schysst!
 
 
De två sista avsnitten av "Stranger Things" fjärde säsong släpps den 1 juli. Missade du också Wills födelsedag? Vad tyckte du om den första delen av den fjärde säsongen av "Stranger Things"? Hoppa in i diskussionen om den fjärde säsongen här nedan:
 

Här är allt jag älskade och hatade i den nya "Stranger Things"-säsongen (och hur jag tror att det kommer sluta!)

| 4 juni 2022 13:00 |