Serie

Skribent

MovieZine

7 mars 2023 | 17:00

Filip Wolfe Sjunnesson om nya krimsåpan: "Ett riktigt à la Läckberg-drama"

Premiär för Camilla Läckbergs serie "Strandhotellet". MovieZine snackar med Filip Wolfe Sjunnesson och Sofia Karemyr om vad Viaplay-tittarna kan vänta sig.
2020 blev såpan "Lyckoviken" en stor succé, och ingen mindre än deckarförfattaren Camilla Läckberg låg bakom den. Idag har hennes nya serie "Strandhotellet" premiär på Viaplay, som går i samma anda. MovieZine har träffat skådespelaren Filip Wolfe Sjunnesson ("Eagles") och Sofia Karemyr ("Call Girl") som spelar två av huvudrollerna i den nya serien.
 
Wolfe berättar att "Strandhotellet" utspelar sig i den fiktiva staden Saltsjövik där han spelar karaktären Sebastian som åker hem från Stockholm för att fira sin pappas 60-årsdag, men han har även andra bakomliggande intressen för sin hemresa.

- Min och Sofias karaktär har en historia. Sebastian kommer hem för att se om det finns några gnistor kvar mellan dem, det blir lite "what could have been". Men sen är det också massa intriger, drama och krim. Ett riktigt à la Läckberg-drama!
 
 
Karemyr berättar om hur processen såg ut när hon fick rollen, och hur hon fick vara delaktig i beslutet kring valet av motspelare.

- Jag kom med i serien via en provfilmning som jag fick från min agent. Sedan provspelade jag kanske med fem olika Sebastian, och en månad innan inspelning så valde vi Filip. När han kom in var det ganska självklart. Känslan var "där är han ju". Det är intressant att man kan känna kemi med vissa, men inte andra. Vår första provfilmning kändes så lätt!
 
Filip Wolfe Sjunnesson, som tidigare har varit med i serien "Eagles", i rollen som Sebastian.
 
Wolfe och Karemyr berättar att de hade otroligt roligt under inspelningen, men att det också var en ganska intensiv period med många långa dagar.

- Det är så maxat hela tiden i serien, i varenda scen så ska det vara maxade känslor, berättar Sofia Karemyr.
 
- Man blir lite känslomässigt dränerad när man har typ åtta scener på en dag. Det är mycket gråt och break-ups, vilket blir ganska tufft i slutet av dagen, och då krävs det att man har lite kul också, säger Filip Wolfe.
 
"Strandhotellet" handlar om de två rivaliserande familjerna Grip och Gyllenmark. Hotellägaren Werner Gyllenmark (Samuel Fröler) fyller 60 år, och hela stan blir i princip inbjuden till en stor fest - alltifrån hans son Sebastian (Wolfe), hans exfru (Irina Eidsvold Tøien) till hans ärkefiende och hotellkonkurrent Egil Grip (Dennis Storhøi). Egil är dessutom nu gift med Werners exfru, och tillsammans har de dottern Julie (Karemyr), som i sin ungdom var ihop med Werners son Sebastian. 60-årsfesten slutar dock med en tragisk olycka, men Julie börjar misstänka att det kanske inte var någon olycka trots allt...
 
 
Det gäller minst sagt att hänga med i svängarna när det verkar som att alla invånare i hela Saltsjövik är släkt med varandra. Men oroa dig inte, du har gott om tid att lära dig hur alla dessa släktband ser ut då serien redan är bekräftad för en andra säsong.
 
De första avsnitten av "Strandhotellet" finns ute nu på Viaplay.
| 7 mars 2023 17:00 |