Serie

Skribent

MovieZine

1 februari 2023 | 09:40

Läckbergs "Strandhotellet" klar för en andra säsong

"Lyckoviken"-skaparens nya dramaserie får premiär den 7 mars. Och Viaplay tror på tittarsuccé - säsong 2 är redan beställd.
Den 7 mars är det premiär för den nya Viaplay-serien "Strandhotellet", skapad av deckardrottningen Camilla Läckberg. Redan innan första säsongen ens haft premiär är det nu klart att det blir en säsong till.
 
Efter tittarframgången för tv-såpan "Lyckoviken" bjuds det snart på en ny krimkryddad såpa om förbjuden kärlek, familjerivalitet och mordgåtor. I rollistan ser vi bland andra Samuel Fröler, Marianne Mörck, Jenny Ulving McCabe, Rennie Mirro, Sofia Karemyr och Görel Crona.
 
- Mottagandet av "Lyckoviken" var överväldigande och ett bevis på att detta är en genre som publiken längtat lika mycket efter som jag. Så det är en underdrift att säga att jag nu är väldigt spänd på premiären av "Strandhotellet". Jag har verkligen engagerat mig i de här karaktärerna och dramatisk spänning med täta intriger i kuststäder är ju något av min specialitet, säger Camilla Läckberg i ett pressmeddelande.
 
 
"Strandhotellet" handlar om de två familjerna Gyllenmark och Grip i kuststaden Saltsjövik. Werner Gyllenmark (Samuel Fröler) kommer från en arbetarfamilj och kämpar ständigt om att få högre status i sin hemort, vilket har gjort honom hänsynslös när det behövs. Han sätter sitt Strandhotell före allt. Familjen Gyllenmark består också av Werners flickvän Vendela Kraghenmark (Jenny Ulving McCabe), vars mamma Inez (Marianne Mörck) rör om rejält i grytan när hon dyker upp i Saltsjövik.
 
- Det var roligt, pirrigt och spännande att få vara med i "Strandhotellet". Min karaktär Inez är en otroligt känslolös mor, ett litet monster som kan sälja sin dotter för egen vinning, säger Marianne Mörck.
 
"Strandhotellet" har streamingpremiär den 7 mars på Viaplay. På premiärdagen släpps två av åtta avsnitt och de resterande avsnitten släpps på tisdagar.
| 1 februari 2023 09:40 |