Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

12 november 2015 | 10:35

Nya uppgifter om "Star Wars: The Force Awakens" berättar om Luke

Varning för spoilers!
Entertainment Weekly har fått lägga vantarna på en hel del nya detaljer om "Star Wars: The Force Awakens". Har du också undrat varför Han Solo, i den senaste trailern, var tvungen att förtydliga att händelserna i de tidigare "Star Wars"-filmerna faktiskt hade hänt för Rey och Finn? 

Jo, det kan bero på att Imperiet, som alla aktörer i alla krig någonsin, tagit propagandaanvändning till hjälp sedan vi sist fick se dem. Soldaterna i First Order har, enligt de nya uppgifterna, fått lära sig allt om Lukes och de andras eskapader, men vinklat av Imperiet självt, såklart. Luke är alltså "en ond man som störtade det goda imperiet" i många Stormtroopers ögon. De har också fått lära sig allt om "det hat och den rädsla som rebellerna stod för".Det här skulle mycket väl kunna vara anledningen till att Luke inte synts till i de klipp som släppts hittills. Han kanske helt enkelt måste hålla sig gömd därför att hela galaxen ser honom som en skurk.

En annan liten detalj vi fått nys om är att Leia inte längre kallas för "Prinsessan Leia", utan nu är känd som "General Leia". Inte så underligt kanske, då hennes hemplanet Alderaan gick ett grymt öde till mötes i episod 4.

J.J. Abrams säger:

- Hon hänvisas till som General. Men, det finns ett ögonblick i filmen när en karaktär kallar henne för "Prinsessan".The Wrap rapporterar att Disney och Lucasfilm inte vill låta "The Force Awakens" delta i tävlandet om de tidiga filmpriserna heller. Det anses viktigare att hålla handlingen hemlig än att vinna exempelvis Screen Actors Guild Awards. Något vi får vara tacksamma för.

Igår släpptes massor av nya bilder också, missa inte dem.
| 12 november 2015 10:35 |