Spel

Skribent

Anders Eklöf

7 juli 2021 | 09:00

Stoppa kriminella i spelet "RoboCop: Rogue City"

Skydda de oskyldiga och upprätthåll lagen i det kommande "RoboCop"-spelet, av utvecklarna bakom "Terminator: Resistance".
För några år sedan släppte studion Teyon spelet "Terminator: Resistance", som fick förhållandevis bra betyg av både kritiker och spelare. Innan dess har de även gjort ett oerhört sågat "Rambo"-spel, men nu är det dags att ta sig an ännu en 80-talsikon. 
 
Den här gången är det nämligen dags att bli den kromade polisen från Old Detroit, i spelet "RoboCop: Rogue City", som verkar löst baserat på kultfilmerna från 80- och 90-talet. 
 
 
 
Spelet har planerat lanseringsdatum under 2023 och kommer till konsoler och PC. 
 
Steam beskrivs spelet så här: 
 
"Bli den ikoniska polisen som är hälften man, hälften maskin och försök stoppa brotten på Detroits farliga och tungt kriminella gator. Tillsammans med din pålitliga Auto-9, fabriksbyggda styrka, många års erfarenhet av jobbet och en rad olika hjälpmedel måste du slåss mot krafterna som försöker krossa staden du kallar för hemma i jakten på sanningen i detta helt nya och explosiva förstapersonsspel". 
 
Det ska även vara ganska fritt hur du utför dina uppdrag och berättelsen påverkas av dina handlingar. 
 
 
"RoboCop" hade biopremiär 1987 och blev snabbt en kultfilm som många lånade hem från sin lokala videobutik. För några år sedan kom en remake av José Padilha, där vi såg svenska Joel Kinnaman som robotpolisen. 
 
Även en tv-serie är på gång, som dock inte kommer innehålla RoboCop. Istället blir det en prequel som fokuserar på skurken Dick Jones.  
 
Vad har du för relation till "RoboCop"-filmerna? Kan ett spel bli bra? 
| 7 juli 2021 09:00 |