Film

Skribent

Mats Karlsson

30 april 2021 | 20:15

"RoboCop"-dokumentär är på gång

"RoboDoc: The Creation of RoboCop" kommer att ha intervjuer med bland andra Paul Verhoeven och Peter Weller.
Deadline rapporterar att Paul Verhoevens 80-talsklassiker kommer att få en dokumentär, där vi får följa med bakom kulisserna och få ta del av intervjuer med huvudrollsinnehavaren Peter Weller och regissör Verhoeven.
 
Dokumentären har titeln "RoboDoc: The Creation of RoboCop" och förutom ovan nämnda namn kommer vi få ta del av pratstunder med Nancy Allen, Kurtwood Smith, Ray Wise, Ronny Cox, Phil Tippett och Bart Mixon. För regin står Christopher Griffiths ("Leviathan: The Story of Hellraiser") och Eastwood Allen ("Someday I’ll Fly").
 
För den som har lyckats missa denna odödliga filmklassiker handlar den om polisen Alex Murphy som dödas i tjänsten, men får en ny chans och återvänder som supersnuten RoboCop, hälften människa och hälften robot.
 
Det är i skrivande stund oklart när och var denna intressanta dokumentär kommer att visas, men enligt Deadline har inspelningarna precis avslutats och är inte omöjligt att vi får njuta av den redan i år. För den som inte kan hålla sig finns ett första klipp att kolla in här:
 
| 30 april 2021 20:15 |