Film

Skribent

MovieZine

21 november 2022 | 14:00

Stjärnspäckat när Stockholms blodbad blir film 2024 - se de första bilderna!

Mikael Håfström regisserar bland andra Alba August, Matias Varela, Adam Pålsson och flera internationella skådisar.
Stockholms blodbad är en av Sveriges historiskt sett viktigaste, mest omskrivna och brutala händelser. Nu är inte mindre än två olika filmadaptioner på gång - en från SF Studios som ska spelas in 2023, och en från Viaplay Studios och Nordisk Film som nu filmar i Ungern och Tjeckien.
 
Här är de första bilderna!
 
 
 
"Quick"-regissören Mikael Håfströms "Stockholm Bloodbath" utspelar sig år 1520 då en grupp av svenska aristokrater konspirerar för att störta den danska kungen Kristian II, av svenskar kallad Kristian Tyrann. När den danske kungen får reda på adelsmännens planer, beger han sig till Stockholm för att sätta stopp för de svenska rebellernas uppror, under ledning av riksföreståndaren Sten Sture.
 
 
I rollistan hittas flera svenska, nordiska och internationella skådisar som Sophie Cookson ("Kingsman: The Golden Circle"), Claes Bang ("The Northman"), Emily Beecham ("Cruella"), Alba August ("Unga Astrid), Adam Pålsson ("Young Wallander"), Jakob Oftebro ("Hamilton), Mikkel Boe Følsgaard ("A Royal Affair") och Matias Varela ("Snabba cash") med flera.
 
- År 1520 avrättade den danske Kungen Kristian II nästan 100 svenskar under två dagar i centrala Stockholm, efter att ha lovat dem amnesti. Stockholms blodbad är ett mycket mörkt kapitel i Danmarks och Sveriges ömsesidiga historia. Så vitt jag vet har ingen dramatisering om detta hittills gjorts. Allt med det här projektet tilltalade mig (...) Även om det för mig innebar att ta mig an rollen som Kristian II, som en av de mest hatade personerna i skandinavisk historia, säger Claes Bang.
 
 
 
"Stockholm Bloodbath" får premiär under 2024. Spana in fler filmbilder här...
 
Ser du fram emot filmen? Vilka andra historiska svenska händelser borde bli film? Kommentera gärna.
| 21 november 2022 14:00 |