Film

Skribent

Alexander Svensson

4 januari 2024 | 16:00

Steven Yeun förklarar varför han lämnar Marvels "Thunderbolts" - är "uppriktigt ledsen"

"The Walking Dead"-skådisen hoppade under gårdagen av Marvels stora skurkfilm.
Igår kunde vi rapportera att Steven Yeun, känd från bland annat “The Walking Dead”, “Beef” och “Invincible” hoppat av sin roll som superhjälten Sentry i Marvels kommande antihjältefilm “Thunderbolts” som ska regisseras av Jake Schreier. Nu har Yeun själv kommenterat (och bekräftat) det hela i en intervju med Variety, och det verkar vara strejkrelaterade fördröjningar som gjort att skådisen tvingats hoppa av.
 
- Jag tror att det var tiden som gick och saker som ändrades liksom drog bort mig från det. Men jag vet att Jake (Schreier) kommer att göra ett fantastiskt jobb.
 
Yeun uppger också att han är genuint ledsen över att han tvingats lämna “Thunderbolts”, och att han väldigt gärna vill göra en Marvelfilm i framtiden.
 
- Det krävdes många utkast på mail för att jag skulle vara säker på att jag verkligen förmedlade hur uppriktigt ledsen jag är över att jag var tvungen att lämna.
 
Yeun kan kanske trösta sig med att han redan har en superhjälteroll - han gör rösten till Invincible i den hyllade serien med samma namn.
 
“Thunderbolts” har liksom många av Marvels storfilmer påverkats av strejken, och har fått flytta på både inspelningsstart och premiärdatum flera gånger. Som det ser ut nu avser Marvel att börja spela in filmen under våren, och har satt premiärdatumet till 25 juli 2025.
 
Florence Pugh, Sebastian Stan, David Harbour, Wyatt Russell och Julia Louis-Dreyfuss är några av de skådespelare som återvänder till sina Marvelroller i filmen. Vem som tar över Sentry efter Steven Yeun är dock än så länge okänt.
 
Ser du fram emot “Thunderbolts”? Vem vill du se som Sentry istället för Yeun?
| 4 januari 2024 16:00 |