Film

Skribent

Alexander Dunerfors

13 januari 2012 | 12:01

Steven Spielberg om "Robopocalypse"

Mästerregissören går tillbaka till sina sci-fi-rötter med en dyster framtidsvision.

Vi som saknat vår Spielberg när han går loss i specialeffekternas värld, har verkligen något att se fram emot med hans nästa film "Robopocalypse". I en intervju med Time Out berättar regissören mer om projektet:

- Det handlar om ett globalt krig mellan människa och maskin. Det är en framtid som kommer emot oss snabbare än någon kunnat ana. "Robopocalypse" utspelar sig om 15-20 år, så det är något vi kan relatera till. Det handlar om konsekvenserna av att skapa teknologi som ska förenkla våra liv, och vad som händer när teknologin blir smartare än oss.

Det hela bygger på en roman av Daniel H. Wilson, utgiven i somras. Spielberg har själv liknat filmen vid sin egna "Minority Report" och kallar den för en äkta popcornrulle:

- Det är inget nyskapande tema, det har gjort tidigare i science fiction-genren, men det är ett tema som blir mer och mer relevant för varje år. 

"Robopocalypse" blir Steven Spielbergs nästa film efter dramat "Lincoln", som just nu är under inspelning. Här i Sverige väntar vi ännu på premiären av "War Horse" som når biograferna den 24 februari.

| 13 januari 2012 12:01 |