Film

Skribent

Thomas Linnaeus

12 juli 2023 | 14:45

Steven Spielbergs bolag rör om i grytan - sparkar 20 procent av arbetsstyrkan

Produktionsbolaget Amblin Partners, som ägs av regissören Steven Spielberg, kommer att få en omstrukturering som påverkar företagets anställda.
Amblin Partners, produktionsbolaget som ägs av Steven Spielberg, kommer att säga upp ungefär 20% av sin arbetsstyrka efter en omorganisation, skriver The Hollywood Reporter.
 
Bolaget har ett nytt färskt avtal med filmbolaget Universal och denna nya struktur kommer leda till att mellan 90 till 100 medarbetare kommer att få sluta på Spielbergs företag.
 
Avtalet innebär att Amblin inte behöver finansiera sina projekt, medan Universal kommer stå för en större del av kostnaderna.
 
- Universal är filmbolaget jag ser som mitt hem, och nästa kapitel i vårt långa partnerskap kommer att ge Amblin den kreativa flexibiliteten som kommer att få oss att lyckas i framtiden, berättar Spielberg i ett uttalande i samband med nyheten.
 
Spielberg har ett långt samarbete med Universal som sträcker sig tillbaka till 70-talet. Regissörens debutfilm “Duel” var för Universals räkning och det var även där han satte hajskräck på kartan med “Hajen” från 1975.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Här solar mästerregissören tillsammans med titelrollen från "Hajen".
 
- Jag är evigt tacksam för hela teamet på Amblin, för deras arbete och engagemang under åren, och även tacksam till alla på Universal för deras engagemang och partnerskap, eftersom vi alla ser fram emot vårt nästa äventyr tillsammans, fortsätter Spielberg.
 
Den legendariska regissören är tacksam för sina kollegor på Amblin, men verkar inte ens kommentera att bolaget sparkar folk. Uppsägningar väntar även på Disney och Netflix sa upp 150 personer förra året.
 
Vad är det egentligen som händer i Hollywood med alla uppsägningar?
| 12 juli 2023 14:45 |