Film

Skribent

Mats Karlsson

9 oktober 2018 | 20:45

Steven Soderberghs "The Laundromat" drar till Netflix

Gary Oldman och Meryl Streep har roller i regissörens film om Panama-skandalen.
I våras kom beskedet att Steven Soderbergh skulle göra film om den omtalade Panama-skandalen. Nu presenterar Deadline en späckad rollista och meddelar även att filmen har landat hos Netflix. Det kommer att bli Steven Soderberghs och Netflix andra samarbete, efter "High Flying Bird" som får streamingpremiär nästa år.
 
"The Laundromat", med manus av Scott Z. Burns ("Contagion" och "Side Effects") kommer att baseras på Panama-skandalen som minst sagt blev rejält omkrivet i internationell media, Sverige inkluderat. ICIJ (internationella organisationen för undersökande journalister) avslöjade hur regeringschefer, knarkkungar, maffia och vanliga människor hade gömt undan pengar från allmänheten.
 
Att "The Laundromat" redan benämns som en potentiell Oscarsheting är inte så märkligt, när skådespelarnamn som Gary Oldman och Meryl Streep presenteras. De får sällskap av Antonio Banderas och David Schwimmer, men även Will Forte och Riley Keough har visat intresse för andra roller i filmen.
 
Inget premiärdatum anges, men en rimlig gissning är att Netflix kommer försöka få ut den till nästa Oscarssäsong, det vill säga i slutet av 2019.
| 9 oktober 2018 20:45 |