Film

Skribent

Jonatan Blomberg

28 december 2020 | 23:50

Steven Soderbergh arbetar på en "Contagion"-uppföljare

Steven Soderbergh och Scott Z. Burns har börjat fila på en "filosofisk" uppföljare till pandemifilmen som blivit en av årets mest populära filmer.
Slashfilm rapporterar att Steven Soderbergh och Scott Z. Burns, som regisserade och skrev "Contagion" tillsammans, har börjat utveckla ett nytt projekt som är tänkt att bli en "filosofisk" uppföljare till den populära filmen.
 
I pandemifilmen från 2011 så får vi följa hur en pandemi plötsligt lamslår världen, ur flera olika människors perspektiv, vilket gjorde att den gamla filmen blev väldigt populär i våras när stora delar av världen sattes i karantän på grund av covid-19. Matt Damon, Jude Law, Gwyneth Paltrow, Laurence Fishburne, Marion Cotillard och Kate Winslet spelade några av filmens största roller.
 
- Jag har ett projekt i utvecklingsfasen som Scott Burns arbetar med mig på, det är en slags filosofisk uppföljare till "Contagion", men i en annan kontext. Man kommer att kunna se på filmerna som ett par, men med väldigt olika hårfärger. Så, Scott och jag har pratat om vad som skulle kunna bli nästa typ av "Contagion"-aktiga berättelse och arbetat på det, men vi borde nog snabba på det projektet lite, berättar Soderbergh.  
 
Det är med andra ord högst oklart exakt vad den nya filmen kan tänkas handla om, men med tanke på hur snabbt Soderbergh brukar kunna spela in sina filmer så lär vi få veta mer inom en relativt snar framtid.
 

Läs också: Virusfilmer som "Contagion" populära i coronatider

 
Har du sett "Contagion" någon gång under 2020? Skulle du vilja se en filosofisk uppföljare till den? Kommentera gärna nedan!
| 28 december 2020 23:50 |