Film

Skribent

Alexander Dunerfors

12 oktober 2017 | 10:30

Stephen Kings klassiska fantasy-roman filmas

Josh Boone skriver manus och kan få regissera "Talismanen" som väntat sedan 1984.
Stephen King är hetare än någonsin, och Amblin kom just på att de äger rättigheterna till ”Talismanen”. Fantasy-romanen från 1984 är skriven av King tillsammans med Peter Straub.

”Talismanen” följer 12-årige Jack, som lär sig att resa mellan vår värld och en parallell värld. Han har hört talas om en mystisk talesman som kan rädda hans cancersjuka mor. Men ondskan förföljer honom på resan.

Universal köpte filmrättigheterna redan samma år som boken kom ut. Då var tanken att låta Steven Spielberg regissera. Under 90-talet var Will Smith aktuell för rollen som ”Speedy” Parker. Åren gick, och vid ett tillfälle fanns också planer för en miniserie av Mick Garris (”Pestens tid”, ”The Shining”).

Variety berättar att långfilmen skrivs av Josh Boone, regissör till ”Förr eller senare exploderar jag”. Boone skriver även nya versioner av ”Pestens tid”, ”Lisey’s Story” och ”Revival”, och kan alltså få regissera en hel del Stephen King-thrillers framöver.

Floppen med fantasyfilmen ”The Dark Tower” verkar inte ha avskräckt Hollywood från att satsa på snarlika historier. Förhoppningsvis lyckas man bättre med ”Talismanen”.
 
Fler King-filmer är på väg, bland annat ska novellen "Suffer the Little Children" filmas inom kort.
 

Se också: Bill Skarsgård i trailern till Kings tv-serie "Castle Rock"

 
Har ni läst ”Talismanen”? Kommentera nedan.
| 12 oktober 2017 10:30 |