Film

Skribent

Alexander Dunerfors

17 augusti 2014 | 18:00

Stellan Skarsgård om sin roll i "Avengers: Age of Ultron"

Tillbaka i rollen som dr. Erik Selvig i Joss Whedons uppföljare: "De brukar ringa in mig när något behöver förklaras."
Några av höjdpunkterna i "Thor: The Dark World" var scenerna med Stellan Skarsgård, vars karaktär Dr. Erik Selvig hade blivit knäpp och sprang naken kring Stonehenge. Skådespelaren försäkrar om att doktorn kommer tillbaka i "Avengers: Age of Ultron", eventuellt lika avklädd som sist.

- De ringde min agent och frågade, "Tror du att Stellan har något emot att vara naken igen?" Min agent bara skrattade. Det är nästan så att jag insisterar!, säger Skarsgård i en intervju med Total Film.

Det blir fjärde gången som han spelar Erik Selvig, efter första "The Avengers" och de två filmerna om Thor. Och det finns fördelar med att jobba för en liten, sammansvetsad studio, säger Stellan.

- Jag har skrivit på för fem filmer och har nu gjort min fjärde. Men det är trevligt. Även om Disney äger Marvel nu så är det egentligen fyra eller fem personer som styr, och de vet exakt vad de gör. Har jag problem med en scen så har jag Kevin Feiges nummer, jag kan ringa studiochefen direkt. Det går inte när man gör en film för Warner Bros eller Paramount.

Mer om "Avengers: Age of Ultron" vill han inte säga förutom att det är en liten roll:

- De brukar ringa in mig när något behöver förklaras. Det finns mycket att förklara när det kommer till deras universum.

Joss Whedons "Avengers: Age of Ultron" är nu färdiginspelad och får sin biopremiär 24 april 2015.

Källa: Dark Horizons

Läs också:

| 17 augusti 2014 18:00 |