Spel

Skribent

Anders Eklöf

23 maj 2023 | 17:00

Star Wars-spelet av svenska Massive lider av utvecklingsproblem

Enligt källor ska Star Wars-projektet vara "för ambitiöst" och kan släppas för tidigt.
För ett bra tag sedan rapporterade vi om att svenska Massive Entertainment, som tidigare gjort "The Division"-spelen, har ett spel Star Wars-universumet som utspelar sig i en öppen värld på gång tillsammans med Ubisoft.
 
"Det här är en värld som vi älskar och vi vill göra den rättvisa med ett spel och en berättelse som ger både livslånga och nya fans en uppslukande och enastående resa som kommer att stanna hos dem i flera år", sa de då.
 
Spelet kallas internt för Project Helix, som enligt källor till sajten Kotaku planeras att släppas senast den 31 mars 2024.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Enligt samma källor ska det gå att resa mellan olika planeter och att teamet hoppas på att det ska bli Ubisofts första stora hit efter "Assassin's Creed"-serien. Dock ska utveckligen gått långsamt och varit problematiskt, vilket får dem att tro att Ubisofts lanseringsfönster låter "för ambitiöst".
 
Ubisoft har andra stora spel på gång som "Assassin's Creed Mirage", "Avatar: Frontiers of Pandora" och det ständigt försenade "Skull and Bones", men har även sagt att ett "annat stort spel" ska släppas inom de senaste 12 månaderna. Enligt källor till Kotaku ska det alltså handla om Star Wars-spelet i en öppen värld.
 
Det ska helt klart bli spännande att se vad Massive Entertainment har att komma med i Star Wars-universumet och vi får hoppas att teamet inte arbetar för hårt med det.
 
Vilket är det bästa Star Wars-spelet genom tiderna?
| 23 maj 2023 17:00 |