Film

Skribent

Alexander Svensson

14 september 2023 | 19:03

Star Wars-serien om Lando Calrissian ändras - blir en film istället

Att Star Wars-karaktären Lando Calrissian ska få en egen TV-serie har vi vetat länge, men nu verkar det som att projektet ska omvandlas till en film istället.
Lando Calrissian är en ikonisk Star Wars-karaktär, som först spelades av Billy Dee Williams i “The Empire Strikes Back” och på senare tid av Donald Glover i Han Solo-spinoffen “Solo: A Star Wars Story”. Det har länge varit på tal att ge Glovers tolkning av karaktären en serie, men hittills har projektet inte riktigt kommit någon vart. Nu kanske det blir ändring på det.
 
Tidigare i somras kom nyheten att “Lando”, som projektet heter, fått nya manusförfattare i form av Donald Glover själv, i samarbete med brodern Stephen Glover, som bland annat skrivit för “Atlanta”. Nu har Stephen Glover gjort en intervju i podden “Pablo Torres Finds Out”, där han berättar att serien i själva verket kommer bli en film.
 
- Det är inte ens en serie. Idén just nu är att göra det till en film, säger Stephen Glover i intervjun, som kan ses nedan.
 
Att göra en film om Lando istället för en serie kan kanske vara rätt drag. En kritik som riktats mot till exempel “Obi-Wan Kenobi” var ju just att den hade passat bättre som film än som TV-serie. Huruvida bröderna Glover får igång projektet, och i vilken form det blir får vi förhoppningsvis veta mer om efter strejken.
 
| 14 september 2023 19:03 |