Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

28 juli 2023 | 09:15

Star Wars-nytt! Donald Glover tar över och skriver “Lando”-serien

Skådisen som spelade Lando Calrissian i “Solo: A Star Wars Story” ska nu skriva den kommande serien tillsammans med sin bror.
Justin Simien (“Dear White People”) har lämnat Star Wars-serien “Lando”. Nu hoppar Donald Glover och brorsan Stephen in och tar över manusarbetet, rapporterar Variety.
 
Glover spelade tidigare en yngre version av Lando Calrissian i “Solo: A Star Wars Story”. Innan dess syntes Billy Dee Williams i rollen i bland annat “The Empire Strikes Back”.
 
“Atlanta”-skådisen har inte spelat rollen sedan “Solo”-filmen, men i en intervju med GQ uttalade han sig positivt om att återvända till Star Wars-galaxen:
 
- Jag skulle älska att spela Lando igen. Det är kul att vara han. Men det måste bara vara rätt sätt att göra det på. De senaste åren, med den här jävla pandemin, har folk lärt sig att tid är dyrbar, berättar Glover.
 
Det verkar alltså som att “Lando”-serien är helt rätt för Glover:
 
- Jag är inte intresserad av att göra något som är slöseri av min tid, eller bara en lönecheck. Jag ägnar mycket hellre tid med människor som jag tycker om. Det måste bara vara rätt projekt. Men Lando är definitivt någon jag gillar att umgås med, fortsätter skådisen.
 
Premiär för “Lando” är i dagsläget okänt. Varken fackanslutna skådespelare eller manusförfattare får jobba på Disney-produktioner för tillfället - så räkna med att serien dröjer.
| 28 juli 2023 09:15 |