Film

Skribent

Thomas Linnaeus

10 november 2023 | 17:05

Star Wars-nytt: C-3PO:s guldhuvud såldes till underpris på auktion

Anthony Daniel som spelade den guldiga roboten C-3PO i alla Star Wars-filmer har nu sålt hjälmen han bar i “A New Hope”.
Häromdagen rapporterade BBC att skådisen Anthony Daniels planerade att sälja C-3PO:s guldhuvud från Star Wars-filmerna. Nu har objektet blivit sålt, men tyvärr landade inte prislappen riktigt på det Daniels hade hoppats.
 
En lycklig samlare fick nämligen hjälmen för 800 000 dollar, medan experter i området trodde att värdet snarare skulle vara på 1,2 miljoner dollar. Denna hjälm användes i den allra första Star Wars-filmen “A New Hope”.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Dels syns den i scenen där robotarna tillsammans med Luke Skywalker attackeras av sandfolket. Men även när huvudpersonerna håller på att krossas av det stora sopnedkastet, och i slutscenen under ceremonin när hjältarna tilldelas medaljer.
 
Anthony Daniels är den enda skådis som synts i alla Star Wars-filmer och därför har han lyckats få ihop en imponerande samling. Enligt IGN är det dels en mark från casinot i “The Last Jedi”, men även Daniels anteckningar på “Attack of the Clones”-manuset.
 
Vad hade du velat äga från Star Wars?
| 10 november 2023 17:05 |