Film

Skribent

Alexander Kardelo

12 april 2019 | 16:30

Star Wars-filmerna tar en paus efter "Episod 9"

Fler filmer är under utveckling, men de kommer att dröja.
Disney drar i handbromsen vad gäller Star Wars-filmernas framtid. Den nya strategin: en liten andningspaus efter "Episod 9" som släpps i december. Det berättar Disneys vd Bob Iger i en ny intervju med Bloomberg.

- Vi ska ta en paus, lite tid för att ladda batterierna. Skywalker-sagan tar slut med den nionde filmen. Det kommer fler Star Wars-filmer efter en hiatus.

Det är en ny men kanske välbehövlig strategi för Disney. Tidigare har de pratat om stora planer för de kommande 10-15 åren, och ett tag var det även tal om 2-3 nya filmer om året, likt Marvel. Men efter att "Solo: A Star Wars Story" underpresterade på bio och "The Last Jedi" möttes av en del högljutt kritiska fans, låter det vettigt att låta franchisen vila lite.

Det kommer knappast att saknas nya Star Wars-filmer i framtiden. Rian Johnson utvecklar en egen trilogi, och det gör även "Game of Thrones"-skaparna David Benioff och D.B. Weiss. Näst på tur står J.J. Abrams "Episod 9", och den första titeln och trailern kan släppas redan ikväll.
| 12 april 2019 16:30 |