Film

Skribent

MovieZine

12 april 2019 | 18:00

Allt om Episod 9: Höjdpunkterna från Star Wars-panelen

Här är allt vi fått veta om den nya filmen "Star Wars: The Rise of Skywalker"!
Igår startade årets upplaga av Star Wars Celebration i Chicago och ikväll kunde vi livestreama panelen för emotsedda "Star Wars: Episod IX".
 
J.J. Abrams och Kathleen Kennedy presenterade som väntat både titeln - "Star Wars: The Rise of Skywalker" - och en första teaser!
 
 
En mer än 40-årig saga får sitt slut den 18 december. I den senaste trilogin har vi följt en ny generation unga hjältar navigera sig genom ljuset och mörkret, och nu är det dags för det allra sista äventyret.

1. Carrie Fishers sista filmroll

Den emotsedda panelen på Star Wars Celebration i Chicago började med regissören J.J. Abrams och producenten Kathleen Kennedy. De började att prata om Carrie Fisher, som medverkar i filmen postumt.

- Vi pratade alla om hur man går vidare. Hon var den bästa. Vi älskade henne allihop. Det fanns inget sätt, det var omöjligt. Man kan inte sätta en annan skådespelare eller bara låta henne försvinna. En CGI-karaktär var inget alternativ.

- Men vi hade oanvända scener från "The Force Awakens" och vi insåg att det fanns ett sätt använda de scenerna och bygga vidare på hennes historia. Vi skrev scener runt omkring hennes scener. Det är så surrealistiskt, för hon finns inte bland oss men ändå jobbar vi med henne. Prinsessan Leia lever i den här filmen och det känns otroligt för mig.

2. Filmen tar inte vid direkt efter "The Last Jedi"

Panelens värd Stephen Colbert frågar om handlingen. Alla karaktärerna lämnades splittrade efter "The Last Jedi", så när börjar historien?

- Filmen tar inte vid direkt efter den sista filmen. Lite tid har passerat. Som ni ser på bilden, det blir ett äventyr som gruppen ger sig iväg på tillsammans. En av de fina sakerna med filmen var dynamiken mellan karaktärerna. De är underbara tillsammans.
 
 
3. Favoriterna kommer tillbaka

En rad gamla veteraner kommer upp på scen. Anthony Daniels är tillbaka som C-3PO, och Billy Dee Williams spelar Lando Calrissian för första gången sedan 1983. På frågan hur han gjorde för att hitta Lando igen, svarar den 82-årige skådespelaren:

- Han har aldrig lämnat mig. Han är lite äldre, men han är fortfarande här.
 
 
4. Naomi Ackie spelar Jannah

Stora applåder följer när alla de unga skådespelarna kommer in på scenen. Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Kelly Marie Tran och Joonas Suotamo har med sig nykomlingen Naomi Ackie ("Lady M"), som spelar rollen som Jannah:

- Allt jag kan säga är att originalgruppen ska på ett episkt, episkt äventyr tillsammans. Det är spännande hur Jannah och deras vägar korsas, berättar skådespelerskan.

Rykten säger att Jannah är Lando Calrissians dotter, men hon svarar kryptiskt:

- Lando är en väldigt charmig man, så han kan ha barn över hela universum. Det är allt jag säger. 
 
 
Det märks att skådespelarna inte får avslöja något om filmen, eller var deras karaktärer är på väg. Stephen Colberts frågor hamnar ofta på en oseriös nivå, och ger inte mycket vettig information till fansen. Vi fick veta att Poe Dameron kan tänka sig köra Uber efter att kriget är över, och att Rey inte får några fler halvnakna visioner av Kylo Ren.

Kelly Marie Tran kärleksbombas av publiken med stående ovationer, och finske Joonas hedrar sin mentor Peter Mayhew som skapade ikoniske Chewbacca.
 
5. Klaud är en ny utomjordisk varelse

J.J. Abrams presenterar Klaud, ännu en ny bekantskap i den nya filmen. Han är vän till motståndsrörelsen och någon som Chewbacca har presenterat för gänget. Abrams kommenterar:

- Efter "Episod 7" tänkte jag att det inte gick att överträffa varelserna, men de har gjort det.
 
 
6. BB-8 har en ny vän

En liten ny droid rullar in på scenen till publikens förtjusning.

- D-O är ännu en otrolig skapelse av Neal Scanlan och hans team, säger Abrams.
 
 
Avslutningsvis fick publiken vad de kom för. Den första teasern börjar rulla och avslutas med den nya undertiteln, "The Rise of Skywalker".
 
Hur är era förväntningar på "Episod IX"?
| 12 april 2019 18:00 |