Film

Skribent

MovieZine

20 april 2020 | 14:30

Star Wars-filmen "Rogue One" hade flera alternativa titlar

Manusförfattarna Gary Whitta och Chris Weitz avslöjar några mindre kända fakta kring den populära Star Wars-prequeln.
I dessa karantäntider är flera filmskapare ute på sociala medier för att underhålla och kommunicera med sina fans. Inte sällan bjuds det på små trivia-bitar kring populära filmer, så även när IGN höll i en filmkväll med "Rogue One".

Manusförfattarna Gary Whitta och Chris Weitz bjöds in för att live-kommentera på den populära Star Wars-prequeln från 2016, och vi fick bland annat veta att de hade några alternativa titlar i åtanke. Titlar som "Shadow of the Death Star", "Rebellion" och "Dark Times" fanns med i filmskaparnas idébok:

- Vi hade en lista där vi fick rösta på vilka vi gillade. Där fanns "Shadow of the Death Star" och diverse fina titlar, berättar Gary Whitta.

- Jag kom att tänka på att Star Wars-filmerna alltid har tre eller fyra ord i titeln. Och så slog det mig att om vi vill särskilja oss från de övriga filmerna, så borde vi ha en titel med ett eller två ord. Till exempel "Star Wars: Rebellion", "Star Wars: Rogue One" och så vidare. En kortare titel helt enkelt, så att man redan där förstår att vi inte nödvändigtvis följer Star Wars-sagans oskrivna regler.
 
För att ta avstånd från Skywalker-sagan valde man också bort öppningstexten, som rullar igång handlingen i alla Star Wars-filmer. Men det fanns flera versioner skrivna innan regissören Gareth Edwards bestämde sig för att "Rogue One" skulle gå sin egna väg.

Artikeln hos IGN bjuder på mycket mer fakta kring "Rogue One", så kolla in den om du gillade filmen.
 
Hade ni föredragit någon av de andra titlarna? Tyck till nedan.
| 20 april 2020 14:30 |