Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

29 augusti 2016 | 12:00

"Star Trek" satsar på "Game of Thrones" framgångsmodell

Showrunnern Bryan Fuller avslöjar mer om de nya avsnitten som kommer i januari. Trekkies har all anledning att vänta sig kvalité!
Efter tio års väntan kan "Star Trek"-fans se fram emot nya avsnitt i januari 2017 och medan det mesta om "Star Trek: Discovery" hålls hemligt, lyfte seriens showrunner Bryan Fuller på locket i en intervju med radiostationen AICN.

Fuller avslöjar namnet på den nya huvudkaraktär som tidigare har beskrivits som "människa, kvinna och ej kapten på Starfleet". Damer och herrar, välkomna: "Number One".

Det är tydligt att Fuller har stora planer och förhoppningar för "Star Trek: Discovery", då han också berättade att den första säsongen får 13 avsnitt, men att han efter dess succé vill skära ner antalet till 10 avsnitt per säsong för att kunna fokusera på kvalité. Han verkar ha sneglat på "Game of Thrones" framgångskoncept, som med enbart tio avsnitt lyckas spotta ur sig nya säsonger varje år av ruskigt högt produktionsvärde. Om Fullers ambitionsnivå är mätbar med "Game of Thrones" kan den nya säsongen verkligen bli ett uppsving för "Star Trek"-serien.

Han har tveklöst satt ihop ett starkt team för att säkerställa kvaliteten. Manuset skrivs av Alex Kurtzman, som gav oss filmen från 2009 samt "Star Trek: Into Darkness". Fuller bjöd också på överraskningen att Nicholas Meyer har bidragit till manuset - karlen som ligger bakom "Star Trek II: Wrath of Khan", "Star Trek IV: The Voyage Home" och "Star Trek VI: The Undiscovered Country".

Trekkies borde tillåta höga förväntningar på seriens återkomst i januari 2017.

Låter detta lovande inför nya "Star Trek: Discovery"?
| 29 augusti 2016 12:00 |