Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

16 december 2015 | 11:00

"Star Trek Beyond" struntar i föregångaren

Våra älskade karaktärer kan äntligen dö på riktigt igen. Hurra!
I slutet på "Star Trek Into Darkness" blev Captain Kirk ju som bekant återupplivad efter att ha dött. Något som möjliggjordes med hjälp av Khans blod. Inför uppföljaren "Star Trek Beyond" verkar nye regissören Justin Lin (från "Fast & Furious"-filmerna) inte alltför sugen på att låta det här "slipp ut ur fängelse"-kortet leva kvar i filmuniversumet som J.J. Abrams startade.


- Jag vet inte om vi kommer lämna det bakom oss. Simon (Pegg) och Doug (Jung) och jag har definitivt diskuterat det. Men samtidigt så känner jag att "Star Trek" har funnits i 50 år, och jag är glad att vara en del av det, men jag är också glad att kunna styra lite åt vilket håll det ska gå. Och jag tror att alla filmskapare som kommer ombord har en ny synvinkel på det. Det är ett stort universum som kan bära många olika synvinklar och resor och äventyr. Så jag omfamnar verkligen det J.J. gjorde innan mig för utan honom hade inte hela den här gruppen av skådespelare samlats. Så jag uppskattar det mycket, och jag uppskattar att få chansen att bygga vidare på det.

Och blodet då?

- Det är ju något som definitivt existerar nu. Och för människorna som verkligen bryr sig om det, vi kan inte bara ignorera dem. Men samtidigt; kommer vi påtala blodets existens? Jag avfärdar inte den tanken helt än. Vi kommer inte sitta där och påstå att det inte existerar. Det är en del av det här universumet nu.

Även Carol Marcus, spelad av Alice Eve, noteras för sin frånvaro från "Beyond". Karaktären blev en del av teamet i slutet av "Into Darkness", men kommer inte att medverka i uppföljaren.Lin säger:

- Vi återförenas med besättningen ungefär två och ett halvt år efter "Into Darkness". Men det fanns många olika versioner vi utforskade. I slutändan kändes det här rätt. Det vi har filmat, och vad du kommer att se på bio, det är en hel del material. Och för att vara helt ärlig, jag hade ganska mycket mer än så också. Men det här är något vi har talat om och arbetat med. Som filmen ser ut så passar det bara inte riktigt in.

Här är trailern:


"Star Trek Beyond" får biopremiär den 22:a juli nästa år.
| 16 december 2015 11:00 |