Film

Skribent

MovieZine

23 december 2023 | 23:00

Spoilervarning: Alla dör i Ruben Östlunds nästa film

Följer upp ”Triangle of Sadness” med en katastroffilm som spelas in under 2025.
Från en spydränkt lyxyacht till en dramatisk flygtur. Svenske regissören Ruben Östlund ger nya detaljer om sin kommande, sjunde långfilm i en ny intervju. Vi vet sedan tidigare att han följer upp "The Triangle of Sadness" med ”The Entertainment System is Down” som utspelar sig helt på ett flygplan. Nu är manus klart:
 
- Det översätts just nu till engelska. Vi kommer resa överallt för att hitta skådespelarna… Målet är att filma tidigt 2025, säger han.
 
Filmen ska följa det kaos som uppstår ombord när underhållningen inte fungerar och allas paddor och mobiler börjar tömmas på batteri.
 
- Moderna människor är så vana vid att distrahera sig med skärmar, vi är aldrig uttråkade. Och snart efter att planet har lyft på en långdistansflygning - jag tänker mig London till Sydney - får passagerarna de hemska nyheterna om att underhållningen inte fungerar. De är dömda till analog leda.
 
- Det var en stor utmaning att skriva manus för man blir så begränsad vad gäller skapa dynamik och energi i en sluten miljö. Så det tog mig lång tid men jag tror jag har lyckats, tillägger Östlund.
 
Med Woody Harrelson på inspelningen av "Triangle of Sadness".
 

10-minutersscenen som ska testa publikens tålamod

 
Som han berättat förr är tanken även att testa publikens tålamod. En scen kommer att följa en pojke som behöver vänta i tio minuter på att låna familjens Ipad. I realtid. Ruben Östlund hoppas att premiärpubliken i Cannes ska tröttna och lämna biografen.
 
- Det är ett starkt ögonblick. Det blir superintressant att se när publiken förstår att de utmanas av regissören, och börjar tänka: ”Ska vi sitta och titta på den här ungen i 10 minuter?” För mig är det mer provokativt än något annat content. Och det kan bli väldigt spektakulärt.
 
Östlund brukar gå mot strömmen och berättar gärna hur hans filmer ska sluta. I det här fallet förklarar han än en gång att ”planet kommer störta och alla ombord dör”, skriver Deadline.
 
Och han ser redan nu den perfekta postern framför sig. Förhoppningen är att få använda sig av samma bild som komedin ”Titta vi flyger”.
 
- Det är den bästa postern, säger Östlund. Jag vill verkligen köpa loss rättigheterna och använda den för ”The Entertainment System is Down”.
 
| 23 december 2023 23:00 |