Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 januari 2018 | 11:00

Spielberg tror på en framtid som i "Ready Player One"

"Den här framtiden är inte så långt från vad jag tror kommer hända en dag. Virtual reality blir en superdrog."
I framtiden flyr vi alla till en enorm virtuell värld, där människor kan se ut hur de vill och där inga begränsningar finns. Det är kanske en skrämmande tanke att vår egna värld ska bli så pass ointressant, men likväl är det vad Steven Spielberg tippar ska hända - och skildrar i sin kommande film "Ready Player One".

Historien följer Wade Watts, en framtidsgrabb som är besatt av 80-talets popkultur. När han stöter på en påskäggsjakt i OASIS, den VR-värld som tar upp större delen av hans liv, får hans nördiga kunskaper äntligen sättas på prov.

Filmen bygger på den hyllade debutromanen av Ernest Cline, som i sin tur inspirerats starkt av just Steven Spielberg och hans filmer. "Utan dem hade den här boken aldrig kunnat skrivas", säger Cline. Cirkeln är sluten när nu Spielberg får regissera "Ready Player One", som både hyllar dåtiden och blickar in i framtiden.

I en fascinerande ny featurette får vi höra de båda herrarna Cline och Spielberg diskutera varandras verk, samtidigt som nya klipp ur vårens häftigaste sci-fi-äventyr visas upp. Kolla in:
 
 
"Ready Player One", med Tye Sheridan, Olivia Cooke och Ben Mendelsohn i rollistan, går upp på bio den 30 mars.
| 22 januari 2018 11:00 |