Film

Skribent

Alexander Dunerfors

27 juni 2015 | 12:00

Spielberg filmar Crichtons "Micro"

Nytt från ”Jurassic Park”-författaren.
Från jätteödlor i ”Jurassic World” till minimänniskor i ”Micro”. Med Steven Spielberg som producent verkar det som att även den sista boken från Michael Crichton kan bli en ny science fiction-succé. 

Hollywood Reporter skriver att DreamWorks har köpt rättigheterna till berättelsen, som låter som en vuxnare variant av ”Älskling, jag krympte barnen”. 

”Micro” handlar om en grupp studenter som luras iväg till Hawaii av ett biotech-företag. Men, surprise! Plötsligt är de krympta och övergivna i regnskogen. Där måste de ta till alla sina kunskaper och knep för att överleva. 

Spielberg kommenterar:

- Vi är så glada över den här möjligheten. För Michael spelade storleken roll, om det så handlade om enorma dinosaurier i Jurassic eller pyttesmå människor i Micro.

Michael Crichton gick bort 2008 och boken färdigställdes efter hans död. Under sin livstid hann han göra många avtryck på populärkulturen. Förutom att skriva ”Jurassic Park” har han varit med och skapat ”Cityakuten” och skrivit manus till ”Twister”, han har regisserat ”Westworld” (snart kommer en tv-serieremake) och fått sina böcker ”Andromeda Strain” och ”Congo” filmade.

Dessutom ligger Crichtons äventyrsroman "Pirate Latitudes" hos Spielberg där den har väntat på att filmas sedan 2009.
| 27 juni 2015 12:00 |