Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

16 juni 2016 | 08:00

Spielberg avslöjar sin plan för att få J.J. Abrams att regissera "Star Wars: The Force Awakens"

Man hade väl aldrig tackat nej till DET jobbet?
Det var inte helt självklart att J.J. Abrams skulle regissera "Star Wars: The Force Awakens". Han hade kort innan tagit sig an både "Star Trek"- och "Mission Impossible"-serierna, och Spielberg var orolig över att han faktiskt skulle tacka nej om han fick frågan. Men han hade en plan för att få sina adept till regissörsstolen.

I en intervju med THR säger Steven Spielberg så här om hur han gick till väga:

- Jag la fram J.J.:s namn i snacket. Jag tyckte såklart att J.J. skulle vara den bästa personen vi hade kunnat hitta för att regissera "Episode VII", så jag ringde honom och frågade: "Hade du gjort det om du fick erbjudandet?". Han sa: "Ja, det skulle jag men min fru kommer inte tillåta mig för hon vill inte att jag tar på mig några fler franchises."

Han fortsätter:

- Så jag tog med J.J. och hans fru Katie ut på middag den kvällen och rakt framför Katie ställde jag bara frågan. Jag sa till henne: "Jag tror att det finns en chans att J.J. kan få göra "Star Wars", vad skulle du tycka om det?". Och Katie vände sig mot J.J. och sa: "Det hade varit fantastiskt. På riktigt?". Så då gick jag direkt ut från restaurangen och ringde Kathleen Kennedy och frågade: "När kan vi ha ett möte med J.J.?". Och det var så allting började!
| 16 juni 2016 08:00 |