Spel

Skribent

Viktor Eriksson

23 oktober 2023 | 19:00

“Spider-Man 2” slår Playstation Studios försäljningsrekord

Har sålt över 2,5 miljoner exemplar på bara 24 timmar.
Playstation skriver via sitt officiella konto på X, tidigare Twitter, att Insomniac Games “Marvel’s Spider-Man 2” till Playstation 5 sålt över 2,5 miljoner exemplar under sina första 24 timmar.
 
Detta gör spelet till det snabbast säljande Playstation Studios-spelet någonsin. Playstation Studios är en avdelning av Sony Interactive Entertainment som ser över spelutvecklingen för flera olika studios som ägs av Sony, så som Insomniac Games, Bluepoint Games och Naughty Dog.
 
“Marvel’s Spider-Man 2” bräcker därmed den tidigare rekordhållaren “God of War Ragnarok”. Värt att uppmärksamma är att "God of War Ragnarok" samtidigt sålde hela 5,1 miljoner exemplar på 5 dagar, så det återstår att se om “Marvel’s Spider-Man 2” kan hålla uppe den försäljningstakten. "God of War Ragnarok" släpptes dock till både Playstation 4 och Playstation  5 medan “Marvel’s Spider-Man 2” är exklusivt för Playstation 5 och därmed har ett mindre antal möjliga köpare.
 
Missa inte MovieZines stora recension av “Marvel’s Spider-Man 2” som gav spelet 4 av 5 i betyg och beskriver det som “en imponerande blockbuster i spelform”.
 
| 23 oktober 2023 19:00 |