Spel

Skribent

Anders Eklöf

24 september 2020 | 22:13

Sega vill göra film av spelserien "Yakuza"

Efter framgångarna med "Sonic the Hedgehog" vill spelstudion Sega göra film av sin spelserie "Yakuza".
Genom åren har det gjorts en hel del mediokra filmer baserade på spel som "Mortal Kombat", "Tomb Raider" och "Assassin's Creed". På senare tid har dock många stora produktioner dragit igång, som film och tv-serier baserade på "Uncharted", "Fallout" och "The Last of Us"
 
Efter framgångarna med "Sonic the Hedgehog" som hade premiär tidigare i år, vill nu den japanska spelstudion Sega göra film av sin näst största spelserie "Yakuza"berättar sajten Variety
 
"Yakuza"-serien hade sin början på Playstation 2 och har sedan dess fått totalt sju numrerade uppföljare och en rad spinoffs. Spelen följer Kazuma Kiryu, som på olika sätt hamnar i knipa med den japanska maffian.
 
Serien har hyllats för sin filmiska och karaktärsdrivna berättelse, sin träffsäkra tolkning av Japans gatuliv och de stundtals galna inslagen.
 
Det senaste spelet i serien, "Yakuza: Like a Dragon", släpps senare i höst. 
 
 
Filmen görs tillsammans med produktionsbolagen 1212 Entertainment ("Scary Stories to Tell in the Dark") och Wild Sheep, där Erik Barmack, Roberto Grande och Joshua Long kommer producera. 
 
"Yakuza erbjuder oss en ny lekplats där vi kan skildra övertygande berättelser med komplexa karaktärer i en unik miljö som publiken sällan har sett förut. Sagan om Kiryu har ett inbyggt filmiskt tilltal, en blandning av action och komedi och en gripande resa", säger 1212 till Variety
 
Det är dock inte första gången som spelserien blir filmatiserad, då det finns en japansk film från 2007 kallad "Ryû ga gotoku: Gekijô-ban" ("Like a Dragon: The Movie"), regisserad av Takashi Miike (filmer som "Ichi the Killer" och "13 Assassins").
 
 
Om den nya filmen blir bättre än den återstår att se, då den har det halvdana betyget 6.3 på IMDB för tillfället. 
 
Har du spelat "Yakuza"-serien? Vad tror du om en film?
| 24 september 2020 22:13 |