Spel

Skribent

Anders Eklöf

20 april 2022 | 19:00

Spelserien "Streets of Rage" blir film av "John Wick"-skaparen

Den klassiska beat em up-serien "Streets of Rage" av Sega är på väg att bli film av Derek Kolstad.
Spelföretaget SEGA har nått stora framgångar med sina "Sonic the Hedgehog"-filmer tillsammans med Paramount, så det är inte konstigt att de börjat rota efter andra spelserier att tjäna biopengar på.
 
Sajten Deadline meddelar nämligen att spelserien "Streets of Rage" ska bli film av "John Wick"-seriens skapare Derek Kolstad.
 
 
"Streets of Rage"-serien hade sin början 1991 på konsolen Mega Drive, där vi tar kontroll över snubbar som kämpar mot ett kriminellt syndikat. Sedan dess har en rad olika uppföljare dykt upp, som "Streets of Rage 4" från 2020, som sålts i mer än 2,5 miljoner exemplar.
 
Filmen produceras av dj2 Entertainment, som ligger bakom "Sonic the Hedgehog"-filmerna. Produktionsbolaget har även filmer och serier baserade på spel som "Disco Elysium", "Life is Strange" och svenska "It Takes Two" på gång.
 
Derek Kolstad har som sagt skapat "John Wick"-serien men har även skrivit manus till filmen "Nobody" och varit med och producerat tv-serien "The Falcon and the Winter Soldier". Han verkar helt klart ha en förkärlek för att filmatisera spel, då han är delaktig i kommande projekt som "Splinter Cell", "Hitman" och "Just Cause".
 
Tror du att "Streets of Rage" kan bli en bra film?
 
| 20 april 2022 19:00 |