Spel

Skribent

Anders Eklöf

31 januari 2022 | 22:35

Josef Fares hyllade spel "It Takes Two" blir film

Den tidigare filmregissören Josef Fares prisbelönta spel "It Takes Two" blir filmatiserad, tillsammans med dj2 Entertainment.
Cirkeln är sluten. Filmregissören Josef Fares ("Jalla! Jalla!", "Kopps") bytte för några år sedan bana och blev spelskapare istället, med de framgångsrika spelen "Brothers: A Tale of Two Sons", "A Way Out" och inte minst "It Takes Two". Nu blir det sistnämnda film.
 
Det är sajten Variety som berättar att Hazelight Studios har gått ihop med dj2 Entertainment för att göra film eller tv-serie av "It Takes Two".
 
- Att skapa världen och historien i "It Takes Two" var så roligt för mig och teamet. Eftersom det har en stark berättelse med många galna karaktärer och lika galna actionscener, är potentialen enorm för en fantastisk anpassning till film eller tv, säger Josef Fares till sajten. 
 
 
Spelet handlar om paret Cody och May, som förvandlas till levande dockor efter att deras dotter önskat att de ska sluta gräla. Med hjälp av den charmiga Dr. Hakim ger de sig ut på ett äventyr fullt av utmaningar i hopp om att kunna lappa ihop det trasiga förhållandet.
 
dj2 har bland annat producerat filmen "Sonic the Hedgehog" från 2020 och den kommande animerade "Tomb Raider"-serien på Netflix, samt har serier och film baserade på "Disco Elysium" och "Sleeping Dogs" på gång. 
 
- Vi är hedrade att få samarbeta med Josef och det otroliga teamet på Hazelight Studios. Precis som resten av spelvärlden blev vi direkt förälskade i Cody, May, Rose, Dr. Hakim och det fantasifulla fantasiuniversum Hazelight har skapat, och kan inte vänta med att ta med dessa karaktärer - och det här värld till liv på den stora och lilla skärmen, säger dj2:s vd Dmitri M. Johnson. 
 
 
Än så länge finns det ingen studio som ska publicera projektet, men Pat Casey och Josh Miller som skrev "Sonic the Hedgehog" och dess uppföljare ska skriva manuset.
 
"It Takes Two" fick 4 av 5 i betyg av MovieZine där vi kallade det för "det perfekta spelet för två". Sedan dess har det prisats av både läsarna och spelvärldens motsvarighet till Oscarsgalan, The Game Awards, där det röstades fram till det bästa spelet från 2021.
 
Tror du att "It Takes Two" kan fungera som film?
 
| 31 januari 2022 22:35 |