Serie

Skribent

Anders Eklöf

1 september 2021 | 10:00

Det tidsresande tonårsdramat "Life is Strange" är på väg att bli tv-serie

Legendary Television och produktionsbolaget bakom serier som "13 Reasons Why" och "Mr. Robot" arbetar med en tv-serie baserad på tv-spelet "Life is Strange".
Redan 2016 rapporterades det att den populära spelserien "Life is Strange" från Dontnod Entertainment skulle bli tv-serie av Legendary Pictures, men nu verkar projektet vara i rullning på riktigt. 
 
Det är sajten The Hollywood Reporter som berättar att artisten Shawn Mendes (med låtar som "Stitches", "There’s Nothing Holding Me Back" och "Senorita") ska ha ansvar för musikvalet i tv-serien. 
 
Även produktionsbolaget Anonymous Content är inblandade, som arbetat med både science fiction- och tonårsserier som "13 Reasons Why", "The OA", "The Alienist" och "Mr. Robot". 
 
 
Det första "Life is Strange"-spelet följer den 18 år gamla Max Caulfield som upptäcker att hon har förmågan att spola tillbaka tiden när hon anländer till sin nya skola. Precis som i många andra berättelser om tidsresor blir det så klart konsekvenser, som hon och hennes bästa vän Chloe måste lösa. I höst släpps "Life is Strange: True Colours", som handlar om Alex Chen som har förmågan att se, absorbera och manipulera andras känslor. 
 
"Life is Strange"-serien görs alltså av Legendary Television och dj2 Entertainment, som tidigare arbetat med tv-serien baserad på det svenska indiespelet "My Friend Pedro" och animeserien om "Tomb Raider" på Netflix. 
 
"Life is Strange" som tv-serie har potential med sin blandning av dialogfokuserat tonårsdrama och science fiction-inslag, men det som gör det hela lite tveksamt är att spelserien handlar väldigt mycket om att göra val och utnyttja sina krafter vid rätt tillfälle. Det kan så klart bli en stark tv-upplevelse, men mycket av styrkan med spelen är just interaktiviteten. 
 
Har du ännu inte hunnit spela det första spelet återvänder det den 30 september i form av "Life is Strange  Remastered Collection". 
 
 
Vad har du för förväntningar på en "Life is Strange"-serie? Vilket är ditt favoritspel i serien? 
| 1 september 2021 10:00 |