Spel

Skribent

Anders Eklöf

19 augusti 2021 | 09:20

Se hur krafterna i "Life is Strange: True Colours" fungerar

Tonårsångest, småstadsliv och övernaturliga krafter väntar i "Life is Strange: True Colours".
Det fjärde spelet i Dontnod Entertainments övernaturliga spelserie, "Life is Strange: True Colours", handlar som bekant om tjejen Alex Chen som har förmågan att se, absorbera och manipulera andras känslor.
 
Berättelsen utspelar sig i småstaden Haven Springs, där Alex nystar i mysteriet kring hur hennes bror egentligen dog i en mystisk olycka. 
 
I en ny trailer för spelet får vi se hur hennes övernaturliga krafter fungerar i praktiken. 
 
 
Här får vi se Alex besöka den lokala skivbutiken där hon planerar att köpa en platta till en kompis. En bit in i klippet får vi se att Alex kan läsa av och påverka människors känslor, som även verkar påverka hennes egna. 
 
Precis om i tidigar delar handlar det även mycket om att göra val – som att välja vilken vinylskiva butiksbiträdet ska spela i skivbutiken, bestämma vad Alex ska säga i olika situationer och lista ut hur du ska ta dig vidare. 
 
Personligen tycker jag det här ser ut som ett stort och fint steg framåt med riktigt bra och stundtals trovärdig dialog, väldigt detaljrika miljöer och bra grafik med levande ansikten. 
 
 
"Life is Strange: True Colours" släpps till Playstation 5, Playstation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, Switch och PC den 10 september. Till skillnad från tidigare spel i serien är det inte episodiskt, utan hela berättelsen släpps direkt. 
 
Vilket spel i serien är favoriten? Ser du fram emot "True Colours"? 
| 19 augusti 2021 09:20 |