Spel

Skribent

Anders Eklöf

9 december 2022 | 09:30

Efterlängtade uppföljaren "Star Wars Jedi: Survivor" släpps i mars

Jediriddaren Cal Kestis är tillbaka i ett nytt äventyr på Playstation 5, Xbox Series X och PC.
För några år sedan släpptes spelet "Star Wars Jedi: Fallen Order" av Respawn Entertainment, där vi fick följa den unga jediriddaren Cal Kestis på sitt uppdrag att återställa den gamla jediordern i en galax långt, långt borta.
 
Det utspelade sig efter att kejsaren tog över galaxen i "Star Wars Episode III - Revenge of the Sith", där Cal Kestis var en padawan på Coruscant innan helvetet brakade loss.
 
Under gårdagens The Game Awards fick vi veta att uppföljaren "Star Wars Jedi: Survivor" släpps till Playstation 5, Xbox Series X/S och PC den 17 mars 2023, med en ny trailer.
 
 
 
Den här gången måste Cal ligga steget före imperiets jakt när han börjar känna tyngden över att vara en av de sista jedierna i galaxen. Tillsammans med sin robotkompis BD-1 kommer han att möta och alliera sig med en mängd unika och intressanta karaktärer på sin resa.
 
Av trailern att döma väntar fortfarande "Dark Souls"-liknande strider, nya krafter, nya planeter att utforska och riktigt läcker grafik - då spelet inte släpps till den föregående generationen konsoler.
 
Vi får även se en mystisk person i en Bacta-tank, som vill hämnas sin forna mästare. Cal har även skaffat skägg, då det har gått fem år sedan händelserna i föregångaren.
 
"Star Wars Jedi: Fallen Order" fick betyget 3 av 5 av MovieZine med motiveringen "att utforska mer av Star Wars-galaxen på egen hand är kul och lockande, inledningsvis, tills man inser att spelet inte bjuder på några som helst överraskningar".
 
Vad tyckte du om "Fallen Order"? Ser du fram emot uppföljaren?
| 9 december 2022 09:30 |