Spel

Skribent

Anders Eklöf

1 juni 2022 | 08:00

Trailer: Spelet "Sonic Frontiers" utspelar sig i en öppen värld

Sonic the Hedgehog tar inspiration från andra spel och låter den blå hjälten utforska en stor öppen värld.
Det händer mycket kring den blå igelkotten just nu, med stora framgångar för "Sonic the Hedgehog 2" på biograferna, en tredje film på gång, en Netflix-serie under produktion och flera spel under utveckling.
 
För ungefär ett år sedan fick vi en första skymt av det kommande spelet "Sonic Frontiers", som för första gången i spelseriens historia utspelar sig i en stor och öppen värld för Sonic att utforska.
 
Nu har sajten IGN fått första tjing på en kort teaser som visar hur spelet ser ut och fungerar.
 
 
 
I trailern får vi se Sonic springa över stora områden till tonerna av lugn pianomusik, slåss mot märkliga robotar och snurra i ett högteknologiskt hamsterhjul som verkar skanna världen. Det ser enligt mig riktigt läckert ut och kan förhoppningsvis blåsa nytt liv i en spelserie som blivit allt sämre med åren.
 
Spelet utvecklas av Sonic Team Japan och har en berättelse av "Sonic Boom"-författaren Ian Flynn. "Sonic Frontiers" kommer till Nintendo Switch, Playstation, PC och Xbox.
 
Filmen "Sonic the Hedgehog 2" var länge etta på biotoppen i Sverige och studion har redan bekräftat att det blir en tredje film, samtidigt som Knuckles (Idris Elba) kommer få en egen tv-serie på Paramount+.
 
Vad tycker du om Sonic-spelen?
 
| 1 juni 2022 08:00 |