Spel

Skribent

Anders Eklöf

2 november 2022 | 17:30

Nordiska gudar, ritualer och galna getter: 6 spel som släpps i november

I november väntar bland annat brutala kamper mot nordiska gudar i "God of War Ragnarök", monsterjakt i nya "Pokémon"-spelen och getkaos i "Goat Simulator 3".
Efter en ganska fullsmockad oktober ser november minst lika intressant ut i spelväg, med titlar som skräckspelet "The Chant", ett sprillans nytt "Pokémon"-spel och inte minst blockbustern "God of War Ragnarök". 
 
Mys ner dig i soffan, häll upp en varm dryck och stäng ute regnet (eller snön, beroende på vart i landet du bor) och lev dig in ett riktigt bra spel.
 
Här är de sex hetaste spelen du kan skaffa under november 2022.
 

"The Chant"

 
 
I skräckspelet "The Chant" måste du överleva mot fruktansvärda fasor som släppts lös efter en ritual gått fullständigt snett och öppnar upp en portal till en dimension kallad The Gloom.
 
I spelet får vi följa ett gäng individer som samlats på en ö för att ge sig ut på en andlig resa, som snabbt förvandlas till en mardröm fylld av ondskefulla varelser och psykologisk skräck. Platsen livnär sig nämligen på negativ energi och gör folk galna.
 
Spelet är inspirerat av 70-talets psykedeliska skräckfilmer och är utvecklarna Brass Tokens första spel. Vi får hoppas att det kan skrämma slag på oss under en kall höstnatt.
 
Plattform: Playstation 5, Xbox Series X/S och PC
Datum: 3 november
 

"Sonic Frontiers"

 
 
Efter två framgångsrika långfilmer om den snabba igelkotten är det dags för ett påkostat och ambitiöst nytt spel, kallat "Sonic Frontiers", som för första gången i seriens historia utspelar sig i en stor och öppen värld.
 
Spelet utspelar sig på de fem öarna Starfall Islands, där ett gäng mystiska fiender härjar runt. Till sin hjälp har Sonic nya krafter från en uråldrig civilisation och bekanta vänner för att utforska de öppna kartorna.
 
På förhand har kritiker som testat spelet kallat det för allt från ett steg i rätt riktning till ett riktigt uselt äventyr, så det återstår att se om det här blir seriens räddning eller inte.
 
Plattform: Playstation 5, Playstation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch och PC
Datum: 8 november
 

"God of War Ragnarök"

 
 
Efter det makalösa spelet "God of War" från 2018 är den tidigare krigsguden Kratos och hans son Atreus tillbaka i uppföljaren "God of War Ragnarök", där de ger sig ut på en jakt efter svar på en profetia efter att ha retat upp de nordiska gudarna.
 
Fimbulavintern lagt sig över Midgård, som i den nordiska mytologin sades vara i tre år utan någon sommar och är ett tecken på att jordens undergång närmar sig. De måste alltså göra sig redo för den mytomspunna striden som ska tillintetgöra världen, på en resa genom de nio världarna kantad av fornnordiska gudar och monster.
 
Vår recension av spelet kan du läsa på MovieZine den 3 november.
 
Plattform: Playstation 4, Playstation 5
Datum: 9 november
 

"Goat Simulator 3"

 
 
För några år sedan släpptes det svenska spelet "Goat Simulator" av Coffee Stain Studios, som snabbt blev ett enormt fenomen på internet för sitt galna och meme-vänliga koncept.
 
Nu åtta år senare är det dags för "Goat Simulator 3" (nej, det finns faktiskt ingen tvåa), där den skruvade stämningen verkar ha skruvats upp till max med mängder av knasigt innehåll.
 
Spelet utspelar sig på ön San Angora, som är en stor öppen karta där det är upp till dig att härja runt som geten Pilgor. Coffee Stain Studios utlovar onaturliga katastrofer, hemliga djursällskap, trippelhopp och mycket annat trams. Det går dessutom att spela fyra spelare samtidigt, vilket bäddar för kaos.
 
Plattform: Playstation 5, Xbox Series X/S, PC
Datum: 17 november
 

"Pokémon Scarlet/Violet"

 
 
Efter det annorlunda "Pokémon Legends: Arceus" och den mediokra remaken "Pokémon: Shining Pearl/Brilliant Diamond" är det äntligen dags för en riktig del i serien, med mängder av nya monster att fånga och en ny värld att upptäcka.
 
Spelet utspelar sig i Paldea-regionen som är inspirerad av Spanien och Portugal med stora sjöar, höga berg, små byar och enorma städer. Här får du välja mellan de tre varelserna den gröna katten Sprigatito, den eldiga ödlan Fuecoco eller den kaxiga ankan Quaxly.
 
Förutom att du kommer möta nya monster samt få nya vänner och fiender kan du även utforska världen tillsammans med andra i realtid, vilket är nytt för serien.
 
Plattform: Nintendo Switch
Datum: 18 november
 

"The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me"

 
 
Efter tre spännande delar i "The Dark Picture Anthology" ("Man of Medan", "Little Hope" och "House of Ashes") väntar mer skräck i det fjärde spelet, "The Devil in Me".
 
Den här gången får du spela som ett tv-team som blir kallad till ett rekonstruerat mordslott av den verkliga amerikanska seriemördaren H. H. Holmes som levde på 1800-talet, en idé som de tror kan rädda deras tv-show.
 
 
Du spelar bland annat som Kate Wilder (Oscarsnominerade Jessie Buckley, "I'm Thinking of Ending Things"), som besöker det märkliga hotellet – som snabbt förvandlas till en livsfarlig fälla. Som vanligt gäller det att göra avgörande val som påverkar handlingen och karaktärernas öde.
 
Plattform: Playstation 5, Playstation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, PC
Datum: 18 november
 
Vilka spel ska du sätta tänderna i november?
| 2 november 2022 17:30 |