SPONSRAT

Skribent

MovieZine

18 november 2019 | 15:00

Soundtracket till ”Frost 2” är här! Lyssna på 11 magiska nya låtar

Disneys efterlängtade "Frost 2" får biopremiär den 25 december, men redan nu kan du höra alla låtarna ur filmen!
På juldagen släpps den efterlängtade ”Frost 2” på svenska biodukar. Men redan nu kan du lyssna på hela soundtracket! Musiken från Disneyfilmen har släppts (bland annat på Spotify) och frågan är - vilken låt kommer bli nästa ”Let It Go”?

I ”Frost 2” återser vi prinsessorna Anna och Elsa i Arendal, och den här gången ska de ge sig ut på äventyr bortom sitt kungarike. Det är dags att ta reda på var Elsas magiska krafter kommer från. Med på resan finns förstås Kristoffer, renen Sven och den charmiga snögubben Olaf.
 
Det officiella soundtracket består av 11 helt nya originalsånger, smäktande ballader och poppiga låtar skrivna av Oscarsvinnande duon Robert Lopez och Kristin Anderson Lopez.
 

Lyssna på soundtracket till "Frost 2" här nedan:

 
 
I fredags fick specialinbjudna fans höra några av filmens låtar först av alla, och träffa röstskådespelarna Idina Menzel (Elsa), Josh Gad (Olaf) och Jonathan Groff (Kristoffer) under ett exklusivt ”Frost”-event i London.
 

”Filmen är vår baby som släpps till er alla”

 
Vi fick bland annat veta hur arbetet med att skapa ikoniska Disneylåtar egentligen går till, och vilka som är deras egna favoriter i ”Frost 2”. Alla tre är förväntansfulla inför den stora biopremiären, och ser fram emot att ge fans världen över en försmak på musiken redan nu.

- Det känns spännande! Vi har jobbat på detta i tre år, Det är bitterljuvt, för filmen är vår baby som släpps till er alla. Vi tror på den. Vi älskar den mer än första filmen, säger Idina Menzel.

Josh Gad lyfter fram paret Lopez, som står bakom storyn och sångerna i filmen, som en viktig del av succén.

- Det är svårt att tackla en uppföljare till en musikal, berättar Josh Gad. Generellt sett funkar de aldrig, utom ”Grease 2” såklart (skratt). Men Bobby och Kristin visste vad de gjorde. De försökte inte kopiera den första filmen, de gav karaktärerna en egen resa. Därför kommer det bli framgångsrikt.
 
Large 948a60d3c1e0f23b8aaaa559a61358f7 josh gad idina menzel jonathan groff frozen 2 premiere london
 
När fick ni höra era sånger för första gången?

Idina Menzel: När man först börjar arbeta på filmen så finns det ingen musik. Bara ett manusutkast där vi lägger på våra röster. Sen testar de att stoppa in olika låtar och prova dem i rätt sammanhang.

Josh Gad: För mig var det en annorlunda process på båda filmerna. En av de första sakerna jag spelade in i första filmen var Olafs låt. I uppföljaren hade de inte hans låt klar förrän mycket senare i processen. En av de första färdiga låtarna jag hörde var Kristen Bells låt - det är en så emotionell och vacker låt. ”Into the Unknown” kom kort därpå, och så började de andra sångerna hitta sin väg in i processen.

Är det kärlek vid första ögonkastet när ni hör en ny låt?

Idina Menzel: Ibland hör jag en sång och vill ändra något. Det kan handla om tonarten, den kan förändra känslan i sången. När jag hörde ”Let It Go” för första gången så var den i en lägre tonart. Jag ville inte låta som en gammal rökare, haha. Jag ville få Elsa att låta mer oskuldsfull och ung, så vi höjde tonarten. Det kan vara det värsta jag gjort, skrattar Menzel och syftar på låtens enorma succé.

Ingen anade hur stor ”Frost” skulle bli. Nu finns det miljontals covers av ”Let It Go” på Youtube. Vilka nya sånger tror ni får flest covers?

Idina Menzel: Vi bryr oss om alla låtarna. De är så bra, de berättar en historia. Ni kommer få lära er så mycket om karaktärerna.

Josh Gad: Jag vet att Jonathan och Idina kommer få stora hits med sina sånger. Jag är så avundsjuk! Idina har en sång i filmen som är helt galen, på en helt ny nivå. Den får mig att gråta varje gång. Tårar av glädje.
 
 
Skådespelarna väljer 3 favoritlåtar i ”Frost 2”:
 

”Lost in the Woods” - Jonathan Groff (Kristoffer)

 
- Spoiler alert! Kristoffer försöker fria till Anna i den andra filmen. Det går inte så bra för honom, för han har svårt att uttrycka sina känslor speciellt när det kommer till kärlek, berättar Jonathan Groff.

- Halvvägs i filmen får vi se ännu ett misslyckat försök till ett frieri, och en fantasiscen tar över där Kristoffer brister ut i en 80-talsinspirerad ballad. Även animationen liknar en musikvideo från 1980-talet. Jag visste att det var en speciell sång så fort jag hörde demot.

- Två saker gör den unik: det ena är att den är lite over-the-top. Vi försökte hitta balansen mellan campy men ändå verklig och emotionell. Det andra är att jag även sjunger backup, som renen. De fick mig att sjunga som renen.
 
 

”When I Am Older” - Josh Gad (Olaf)

 
- Olaf är lite annorlunda i den här filmen, säger Josh Gad om sin karaktär. I första filmen är han som ett litet barn, naiv och han tycker det är en bra idé för en snögubbe att vistas ute på sommaren, utan konsekvenser.

- I den här filmen börjar han inse att världen är lite galen. Han börjar ställa svåra frågor. Skämtet är att han är i en förtrollad skog, som är riktigt skrämmande. Otäcka saker händer runt omkring honom, och han beter sig som att allt är okej när han bara växer upp. Det är en genial scen, den berättar så mycket om karaktären.
 
 

”Into the Unknown” - Idina Menzel (Elsa)

 
- Det är den mest fantastiska äran är att få jobba med så briljanta kompositörer som paret Lopez, berättar Menzel. Och det är vanligtvis svårt för mig att höra mig själv, men jag var nöjd redan första gången jag hörde ”Into the Unknown”.

- Sen tog de den till studion och lade ett liveband med 89 musiker. Det var så storslaget att höra! Jag tog med min son och min far in till studion den dagen, och fick verkligen uppleva ett magiskt Disney-ögonblick.
 
Vilka är dina favoritlåtar på det nya soundtracket? Kommentera gärna.
| 18 november 2019 15:00 |