Film

Skribent

MovieZine

6 september 2023 | 08:30

"Sound of Freedom"-regissörens nästa film blir en religiös biopic

Alejandro Monteverde följer upp det framgångsrika actiondramat med en film om Francesca Cabrini.
Filmskaparen Alejandro Monteverde står bakom en av somarens otippade bioframgångar i USA, den omtalade "Sound of Freedom". Nu är han på gång med sin nästa film, skriver Hollywood Reporter.
 
Även denna blir en historia inspirerad av verkligheten. Det religiösa dramat "Cabrini" ska skildra Francesca Cabrinis liv - "en fattig italiensk invandrare i New York som mot alla odds blev en av 1800-talets stora entreprenörer". Cabrini grundade Jesu heliga hjärtas missionssystrar och har blivit helgonförklarad av kyrkan.
 
- Hon är en av de mest inspirerande och inflytelserika figurer i modern historia och ändå är det så få som känner till henne, säger Angel Studios i ett pressmeddelande.
 
 
"Cabrini" kommer ha John Lithgow och David Morse i rollistan, vid sidan av Cristiana Dell’Anna ("The Hand of God", "Gomorrah") i huvudrollen.
 
Under sommaren har "Sound of Freedom" spelat in över 180 miljoner dollar på amerikanska biodukar. Med tanke på filmens låga budget (14,5 miljoner dollar) blev det en riktig kassasuccé för Monteverde och Angel Studios, om än kantad av kontroverser och konspirationsteorier. Filmen har än så länge inte fått något svenskt premiärdatum.
| 6 september 2023 08:30 |