Serie

Skribent

Tobias Andersson

12 mars 2023 | 15:00

”The Sopranos”-skaparen gör ny tv-serie – första på 15 år

David Chase är på gång att utforska något helt nytt utanför hans prisbelönade maffiadrama.
"Sopranos"-skaparen har visst rotat i skrivbordslådan och dammat av ett gammalt, oproducerat seriemanus som nu ska filmas. Under sjuttio-och åttiotalet skrev David Chase en hel del för tv men det blev senare under nittiotalet som han slog igenom stort med ”The Sopranos” – serien som Chase har förknippats med de senaste 25 åren.
 
Regissören Hannah Fidell (”A Teacher”) ska tillsammans med David Chase uppdatera manuset så att det passar vår samtid och de båda ska även agera producenter, rapporterar Variety. Serien, som än så länge inte har någon titel, skapas i samarbete med FX-Productions.
 
Efter ”The Sopranos” som sände det avslutande avsnittet 2007 har David Chase inte gjort jättemycket väsen inom tv-och filmindustrin. Förutom att han för ett par år sedan expanderade sitt hyllade gangster-universum med prequel-filmen ”The Many Saints of Newark” har han varit ganska anonym på sistone.
 
För det mesta har Chase varit anonym men 2012 långfilmsdebuterade han med dramat "Not Fade Away" där han teamade upp med James Gandolfini för sista gången innan hans tragiska bortgång året därpå.
 
”The Sopranos” sändes mellan åren 1999 till 2007 och har hyllats som en av de bästa tv-serierna någonsin med hela 21 Emmy-statyetter med sig i bagaget. Vad David Chase nya serie kommer handla om är i dagsläget helt oklart.
 
Ser du fram emot David Chase återkomst till serievärlden?
| 12 mars 2023 15:00 |