Film

Skribent

MovieZine

14 november 2017 | 07:30

Sonys nästa Spider-Man-spinoff handlar om Morbius

Efter Venom, Black Cat och Silver Sable blir det dags att möta vampyren Morbius på vita duken.
Sony har hittat sin nästa spinoff bland Spindelmannens bekanta: vampyren Morbius ska bli film enligt Hollywood Reporter. Storyn är skriven av manusförfattarna bakom ”Gods of Egypt”, ”Dracula Untold” och ”Power Rangers”… Sony siktar med andra ord på hög kvalitet.

Det är lugnt om du aldrig hört talas om Dr. Michael Morbius, lite av c-karaktär i seriernas värld. Han var en forskare som fått vampyrliknande krafter av ett fladdermus-serum, och gått från skurk till något av en antihjälte.

Vampyren Morbius är, enligt Wikipedia, ”omväxlande en fiende och partner till Spindelmannen. När de två var fiender lyckades Spindelmannen avbryta Morbius under sin jakt ett flertal gånger, och Morbius lyckades alltid lämna Spindelmannen i ett inte allt för sönderslaget skick (kanske ett tecken på viss vänskap).”
 
 
Först ut från Sonys satsning på Spider-Man-spinoffs är "Venom" med Tom Hardy i huvudrollen. Den får biopremiär hösten 2018. På tur står också en film om de kvinnliga karaktärerna Black Cat och Silver Sable.
| 14 november 2017 07:30 |