Film

Skribent

Richard Hammar

23 mars 2017 | 13:30

Sony jobbar på ytterligare en ”Spider-Man”-spinoff

Black Cat och Silver Sable spinoff är i utvecklingsstadiet.
Det verkar som att Sony effektivt arbetar med allting relaterat till ”Spider-Man” just nu. För inte ens en vecka sedan rapporterade vi om att spinoff filmen ”Venom” är i produktion och nu kommer nästa projekt.

I planen att utöka sitt ”Spider-Man”-universum så har Sony bestämt sig för att skapa ännu en spinoff, på två kvinnliga karaktärer. Nämligen Black Cat och kanske mindre kända Silver Sable, enligt Hollywood Reporter. Senast vi hörde något om karaktären Black Cat var i ”The Amazing Spider-Man 2”. Felicity Jones spelade kort Felicia Hardy, men ingen större Black Cat-koppling eller utveckling valdes att göras.

Både Black Cat och Silver Sable är mer skurkar än hjältar, och har historia med Spider-Man. Black Cat, känd som en akrobatisk tjuv med en krånglig romantisk relation till Spider-Man. Och Silver Sable, en legosoldat som driver ett företag och jagar krigsförbrytare. Karaktären har varit både antagonist och allierad till Spider-Man.



Chris Yost, som skrivit manuset till den kommande Marvel filmen ”Thor: Ragnarök”, skriver manuset, som bygger på en tidigare version skriven av Lisa Joy, medskapare av HBO:s "Westworld". 

Sony hoppas på att starta inspelningen till hösten. Något närmare premiärdatum för ”Black Cat/Silver Sable” finns inte än. Att starta produktionen redan senare i år är ett smart drag av Sony. Då en superhjältefilm med två kvinnliga huvudroller skulle bli den första av sitt slag, beroende på hur snabbt DC:s ”Gotham City Sirens” utvecklas.

Det är även bekräftat att båda spinoff-filmerna ”Venom” och ”Black Cat/Silver Sable” inte kommer vara knutna till Marvels Cinematic Universe eller Tom Hollands ”Spider-Man: Homecoming”. Då filmrättigheterna för ”Spider-Man” är tillbaka hos Marvel Studios sen två år tillbaka kommer Sony behöva arbeta en del för att återfå förtroendet av fans världen över.

Kommer dessa karaktärer inte veta om att ”Spider-Man” existerar eller är han kanske redan död, det är frågan. Hur tror ni ett ”Spider-Man”-universum kommer fungera utan att inkludera självaste Spider-Man? 
| 23 mars 2017 13:30 |