Spel

Skribent

Anders Eklöf

25 augusti 2022 | 17:00

Sony höjer priset på Playstation 5 i Europa

Priset höjs med ungefär 500 kronor, på grund av inflation och orolig ekonomi i världen.
Precis när det har börjat bli lättare att få tag på en Playstation 5, har Sony Interactive Entertainment beslutat för att höja priset på konsolen i en rad olika delar av världen på grund av inflation och oro i ekonomin – bland annat i Europa.
 
Prishöjningen gäller även Mellanöstern, Afrika, Asien-Stillahavsregionen, Latinamerika och Kanada. Det rör dock inte USA, trots att även de drabbas av inflation och liknande.
 
- Den globala ekonomiska situationen är en utmaning som många av er runt om i världen utan tvekan upplever. Vi ser höga global inflation, såväl som negativa valutatrender, som påverkar konsumenterna och skapar press på många branscher. Baserat på dessa utmanande ekonomiska förhållanden har vi fattat det svåra beslutet att höja det rekommenderade priset, skriver Jim Ryan, chef på SIE.
 
 
 
Det nya priset för PlayStation 5 Standard Edition blir 549 euro, medan Digital Edition (utan skivspelare) blir 449 euro. Idag kostar konsolerna ungefär 5 000 och 6000 kronor som billigast i Sverige. Det nya påslaget lär vara på ungefär 500 kronor.
 
Det är dock ett rekommenderat pris, så återförsäljarna bestämmer priset själva. Vad det nya svenska priset blir är ännu oklart, men vi har kontaktat Playstation.
 
 
Har du fått tag på en Playstation 5?
| 25 augusti 2022 17:00 |