Serie

Skribent

Tobias Andersson

15 juni 2023 | 20:35

De kniper rollerna när ”Sonic the Hedgehog” får spinoff-serie

Idris Elba gör återigen rösten till myrpiggsvinet Knuckles när karaktären får egen tv-serie. Han får även sällskap av bland annat Christopher Lloyd och Cary Elwes.
Segas omtyckta tv-spelsfigurer gick verkligen hem hos biopubliken när de hittade till stora duken. Den blåa igelkotten med de röda gympaskorna sprang bokstavligt talat mot succé med spelfilmerna ”Sonic the Hedgehog” och ”Sonic the Hedgehog 2”.
 
I uppföljaren var ärkeskurken Dr. Robotnik ännu en gång i full färd med att förgöra världen, denna gång med kumpanen Knuckles. En välkänd karaktär för alla Sonic-fans som nu kommer att få en spinoff-serie hos Paramount+ (räkna med en Sverigepremiär hos SkyShowtime).
 
Idris Elba som lånade ut sin röst till Knuckles är bekräftad att återvända i rollen i den kommande serien. Vi tittare kommer även att få höra fler kända stämmor bland karaktärerna, skriver Variety. Christopher Lloyd, du vet, han som spelade den knasiga vetenskapsmannen i ”Tillbaka till framtiden” blir en av dem. Även Cary Elwes, känd från Robin Hood-parodin ”Karlar i trikåer” och som läkaren som sågade av sig foten i ”Saw”, kommer också låna ut sin röst. Likaså ”Grease”-stjärnan Stockard Channing.
 
Sonics rival Knuckles är allt en riktig slagkämpe.
 
Serien om Knuckles kommer att utspela sig mellan ”Sonic the Hedgehog 2” och den kommande trean som får premiär i slutet av 2024. Så innan dess kan det vara bra att ha laddat upp med Knuckles-serien som med stor sannolikhet kommer fungera som en brygga till ”Sonic 3”. Något premiärdatum för serien har dock ännu inte bekräftats.
| 15 juni 2023 20:35 |