Film

Skribent

MovieZine

8 juni 2020 | 15:00

7 stora originalfilmer med Netflix-premiär i sommar

Nya storfilmer med Charlize Theron, Will Ferrell och Chadwick Boseman går direkt till streaming.
Netflix spar inte på pengarna när det kommer till sina originalfilmer. Även i semestertider fortsätter de att lansera minst en premiär i veckan, med stora namn som Spike Lee och Charlize Theron ombord. Vi har allt från krigsdrama till fantasyaction och tonårsromantik att se fram emot under denna streamingsommar.
 

The Last Days of American Crime - ute nu

 
 
Franske regissören Olivier Megaton, kanske främst känd för "Taken 2" och "Taken 3", skildrar en nära framtid där amerikanska regeringen sänder ut en signal som kan förhindra brott. Edgar Ramirez och hans kumpaner planerar en sista stöt. Läs MovieZines recension här...
 

Da 5 Bloods - 12 juni

 
 
Fyra afroamerikanska krigsveteraner återvänder till Vietnam. De hoppas hitta kvarlevorna av sin befälhavare, och den skatt som han en gång i tiden hjälpte dem att gömma. Spike Lee står för regin, och med sig har han bland andra Chadwick Boseman, Clarke Peters och Jean Reno.
 

A Whisker Away - 18 juni

 
 
Miyo, en säregen flicka, förvandlar sig till en katt för att dra till sig uppmärksamhet från killen hon är kär i. Men gränsen mellan människa och djur börjar snart suddas ut i denna romantiska anime-film. Kanske något för alla som gillade "Your Name" och "Weathering With You"?
 

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga - 26 juni

 
 
Will Ferrell och Rachel McAdams svidar om till schlagerstjärnor och driver med svenskarnas allra heligaste: Eurovision Song Contest. Här får vi följa en isländsk duo som ställer upp i denna älskade, hånade sångtävling. David Dobkin ("Wedding Crashers") dirigerar vad som redan nu är sommarens mest efterlängtade komedi. Will Ferrell har varit ett fan av tävlingen sedan Charlotte Perrelli vann.
 

Desperados - 3 juli

 
 
Nasim Pedrad (oförglömlig i sin biroll i "Aladdin") spelar här en ung kvinna som panikskyndar till Mexiko för att försöka radera ett gnälligt mail, som hon råkade skicka till sin nya pojkvän. Hennes tjejkompisar följer motvilligt med på resan i denna komedi i regi av Lauren Palmigiano. Medverkar gör också Robbie Amell och Anna Camp.
 

The Old Guard - 10 juli

 
 
Och snart är det dags för ännu ett påkostad actionrökare på Netflix, nu med Charlize Theron i täten som odödlig krigare. Gina Prince-Bythewood regisserar historien om teamet som försöker bevara sin hemliga identitet och slåss för att skydda världen.
 

The Kissing Booth 2 - 24 juli

 
 
Mer hångel och romantik i high school när vi återbesöker blyga Elle (spelad av Joey King), bästa vännen Lee och skolans bad boy Noah. I uppföljaren gör snygge och karismatiske Marco entré i klassen, och dramat kan börja på nytt. 
| 8 juni 2020 15:00 |