Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

8 juni 2020 | 18:00

Will Ferrell - fascinerad av Eurovision sedan 1999

Skådespelaren berättar hur han fick inspirationen till Netflix-komedin "Eurovision Song Contest" (tacka Charlotte Perrelli).
Om ett par veckor får vi se Will Ferrell i en helt ny roll: som schlagerstjärna. Tillsammans med Rachel McAdams bildar han bandet Fire Saga, som får representera Island i den hårda musiktävlingen, i en ny komedi på Netflix.

Ferrell har skrivit manus tillsammans med SNL-veteranen Andrew Steele, efter att ha burit på idén mycket länge. I en intervju med Total Film berättar Will hur hans svenska fru och hennes familj introducerade honom för den galna tv-showen för första gången. Han blev fångad av en stormvind redan från melodi nummer ett.

- Det är en lustig historia. Min fru har familj i Sverige. Vi åkte dit första gången våren 1999, och besökte deras sommarstuga på landet. Hennes kusin sa: "Ska vi se Eurovision"? Jag sa: "Visst, vad är det?"

- Jag satt som förbluffad i tre timmar. Ironiskt nog var det året då svenska Charlotte Nilsson vann. Jag var helt chockad av spektaklet, och hur campy det var. Vi hade ingenting sånt i USA. Jag sa bokstavligt talat: "Det här skulle bli en fantastisk film".
 
 
Filmen skulle dröja hela tjugo år, men snart är den äntligen här. Den 26 juni släpps "Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga" på Netflix. Det är som "Blades of Glory" med popdängor, skriver Total Film som också bjuder på den nya bilden ovan.
 
I rollistan finns också Dan Stevens, Pierce Brosnan och Mikael Persbrandt.