Skribent

Kristin

11 juni 2010 | 14:30

Sommar-tv, ett ständigt dilemma

Du ska inte tro det blir sommar i fall inte de gamla repriserna sätter fart. Tv-sommaren i ett nötskal. Ett ändlöst inferno av tv-serier och filmer som vi sett förut. Men jag har en lösning på problemet.

Jag funderar ofta på hur tv-människorna egentligen tänker. Tror de att ingen sitter inne och ser på tv på sommaren? På dagarna kanske det till viss del är så, men på kvällarna finns det nog både en och två och tre  som bänkar sig framför sin tv-apparat. Bio-människorna verkar tro tvärtom, det är klart att folk går på bio på sommaren. Därför lägger de också många storfilmspremiärer då. Detta har säkert att göra med bio-traditionerna i USA där människor gärna flyr från värmen, in i de luftkonditionerade biosalongerna.

När det är fint väder så sjunker säkert televisionens tittarsiffror och regnar det så ökar de. Och på sommaren ska det ju vara fint väder hela tiden så därför går det bara strunt på tv? Nej, tyvärr det fungerar inte så kära tv-människor. Men frukta ej, för jag har ett förslag! 

Varför inte samla alla ”bra” filmer och tv-serier och alla ”dåliga” i varsin hög. Och på dagar när det regnar då visas bara filmer ur den ”bra” högen och på dagar när solen skiner så visas bara ”dåliga” filmer. Det skulle även motivera folk till att gå ut i det vackra vädret. För det har ju faktiskt hänt att  jag har suttit inne när solen strålar och det är närmare 30 grader ute, på grund av att jag inte kunde slita mig från tv:n. Och jag vet inte hur många gånger jag på regniga dagar stått på randen till tuppjuck bara för att det inte finns något vettigt att se på tv. 

I mitt förslag förutsätter jag också att vädret är likadant över hela Sverige, vilket är väldigt fel av mig. Men i en perfekt värld är allt möjligt! Och i denna perfekta värld så skulle det på soliga dagar visas repriser av engelska deckarserier och Beck-filmer. Och när regn är det enda som syns på väderkartan skulle det vara ett ”Dexter”- eller ”True Blood”-maraton och det skulle visas filmer som ”Star Wars” och ”Sleepy Hollow”. 

Årets tv-räddning blir väl för vissa (mig inräknat) fotbolls-VM och för andra ett evigt mjölkande ur prinsessbröllopskossan.  

Glad tv-sommar! 

| 11 juni 2010 14:30 |