Skribent

Alexander Dunerfors

20 juli 2012 | 19:01

Snygga kortfilmen "Ruin" blir lång

Alla som sett kortfilmen "Ruin" på nätet vet att det bara var en tidsfråga innan den skulle göras om till långfilm.

Det är 8 minuter av hitech-jakt i en postapokalyptisk miljö, där en man blir jagad av en flygande mördarfarkost - klassiskt upplägg, men otroligt snyggt och spännande utfört.

Och gissa vad, bland de 600.000 tittarna på Youtube fanns chefer från 20th Century Fox som nu ger Wes Ball chansen att utveckla en långfilm. "Ruin" kommer att regisseras av den unge grafikern, med handledning från producenter som McG ("Terminator Salvation"), skriver THR.

Det här är en utveckling som jag verkligen gillar i dagens samhälle. Att vem som helst med en gnutta talang kan lägga upp sina alster på nätet och få chansen att bli upptäckt den vägen. Josh Trank hade inte fått göra "Chronicle" och snart reboota Fantastic Four om det inte vore för en effektspäckad kortfilm, och nu får Wes Ball möjligheten att göra sig ett namn i Hollywood.

Borde vara inspirerande för en hel del filmskapare där ute som sitter på kammaren och surar över att inte få bidrag från SFI... Ta saken i egna händer, det är inte svårt att hitta sin publik idag.

Njut av Wes Balls "Ruin" nedan:

| 20 juli 2012 19:01 |