Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 maj 2021 | 16:25

Zack Snyder avslöjar en "300"-uppföljare som aldrig blev av

"Det blev en helt annan film, om Alexander den Store och hans älskare Hephaestion".
Vi kunde ha fått en tredje film i Zack Snyders "300"-verse. Det avslöjar regissören i ett samtal med The Playlist. Under pandemiåret ska han ha fått i uppdrag av Warner Bros att skriva en ny film om de stridande spartanerna, men idén utvecklades till något helt annat:

- Jag kunde bara inte få grepp om den. Jag hade ett avtal med Warner Bros om att skriva det sista kapitlet för en "300"-trilogi. Men när jag satte mig ner och började skriva så blev det faktiskt en helt annan film, berättar Snyder.

Snyder började istället skriva om Alexander den store, och relationen mellan honom och hans general och älskare, Hephaestion. Ett manus som kanske inte riktigt passade ihop med de tidigare filmerna i serien, menar han.

- Men det finns ett koncept som blev riktigt bra. Den heter "Blood and Ashes", och är en riktigt vacker kärleksberättelse, med krig. Jag skulle gärna göra den. Warner Bros sa nej... de är inte riktigt mina fans.
 
Jared Leto och Colin Farrell som Hephaestion och Alexander den store i Oliver Stones "Alexander" (2004).
 
Efter genombrottet med zombiefilmen "Dawn of the Dead" (2004) gjorde Snyder actionpackade Frank Miller-filmatiseringen "300" (2006), filmen som etablerade honom som blockbuster-regissör. Han skrev även uppföljaren "300: Rise of an Empire" (2014) som dock aldrig nådde samma kultstatus.

Filmskaparen är närmast aktuell med mer zombieskräck i "Army of the Dead", på Netflix den 21 maj. Frågan är om streamingjätten, eller någon annan studio, vågar nappa på en gayromans inbakad i en episk krigsfilm signerad Zack Snyder?
| 18 maj 2021 16:25 |