Film

Skribent

Alexander Dunerfors

23 december 2015 | 12:00

Snubbe såg ”The Force Awakens” nio gånger på raken

Som en del av ett ”Star Wars”-maraton som varade i 42 timmar!
Bioaktuella nostalgitrippen ”The Force Awakens” har kraften att locka fram supernörden även i den mest ”Star Wars”-skeptiska av oss. Men det kan bli svårt att hitta ett större fan än amerikanske Jim Braden. 

40-åringen, till vardags innehållsstrateg på Dell, tog ledigt för att delta i biokedjan Alamo Drafthouses utmaning. Här gällde det att sitta igenom en oändlig ström av ”Star Wars”-visningar för att se vem som håller ut längst. Av sju deltagare gick Braden segrande ut ur biografen, 42 timmar senare. Då hade han sett en maratonvisning de sex första filmerna, och därefter ”Star Wars: The Force Awakens”  - nio gånger i streck! 

- Jag är ett livslångt, hardcore fan, och har väntat på den här filmen i åratal. Den första visningen såg jag med min sexårige son, jag har alltid lovat att om och när det kom en ny ”Star Wars”-film så skulle vi se den ihop, berättar han för The Hollywood Reporter.

Vinsten består bland annat av flera års fri bio på Alamo Drafthouse, samt mängder med coola samlarprylar från filmen.

När Braden får ranka ”Star Wars”-filmerna hamnar ”The Force Awakens” mittemellan originalen och prequel-trilogin. Han kommer se filmen igen, med familjen till jul:

- Vi gick igenom ett helvete, fysiskt och mentalt. Det blev nästan som en hallucination till slut... en kille klagade på bröstsmärtor och tuppade av. Men när jag kom ut berättade jag ändå att jag gillade filmen. Då vet man att den är bra, säger Braden till Variety.

Hur många gånger har ni sett "The Force Awakens" hittills?
| 23 december 2015 12:00 |